G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Amenințarea atacurilor cu drone descurajează operațiunile Flotei rusești din…

sursa foto: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Serviciile secrete britanice: Amenințarea atacurilor cu drone descurajează operațiunile Flotei rusești din Marea Neagră

Serviciile de informații britanice au consacrat raportul de luni dimineață unei analize de securitate a Flotei rusești din Marea Neagră. Actualizare zilnică afirmă că, în ultimele șase luni, flota rusă a fost atacată de două ori de drone și vehicule de suprafață fără pilot (UAV), transmite BBC.

La 22 martie 2023, cel puțin trei ambarcațiuni maritime fără pilot și o dronă au încercat să atace baza navală rusă din Sevastopol, în Crimeea ocupată, potrivit serviciilor de informații. Conform unor surse deschise, o dronă a fost oprită de sistemele de protecție, iar celelalte două au fost distruse. Ministerul rus al Apărării a declarat că atacul a fost respins și că nicio navă rusă nu a fost rănită.

Cu toate acestea, la 29 octombrie 2022, în urma unui atac cu drone, nava de dragare a minelor Ivan Golubets și fregata Amiral Makarov au fost avariate, notează serviciile secrete britanice.

„În pofida faptului că atacurile recente nu au provocat, cel mai probabil, pagube la nicio instalație militară, probabil că amenințarea dronelor continuă să descurajeze acțiunile Flotei rusești din Marea Neagră”, conchide serviciul de informații britanic.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nici o nava nu a fost rănită … , frumos spus!