G4Media.ro

Serviciile de securitate din Norvegia: Atacul cu arcul din orașul Kongsberg, soldat…

Serviciile de securitate din Norvegia: Atacul cu arcul din orașul Kongsberg, soldat cu cinci morți, tratat ca un „act terorist”

Atacul cu arcul soldat cu cinci morţi în Norvegia pare în acest stadiu un „act terorist”, au apreciat joi serviciile de securitate norvegiene (PST), care nu au ridicat totuşi nivelul de ameninţare teroristă în ţară din această cauză, relatează AFP, citată de Agerpres.

Evenimentele survenite miercuri seara la Kongsberg, oraş din sud-estul Norvegiei, „au aparenţele unui act terorist în acest stadiu, dar ancheta va clarifica mai mult ce anume le-a motivat”, a indicat PST într-un comunicat.

Bărbatul reţinut, care şi-a recunoscut faptele, potrivit anchetatorilor, este un danez de 37 de ani, convertit la islam şi suspectat în trecut de radicalizare, anunţase puţin mai devreme în cursul zilei poliţia norvegiană.

El „este cunoscut de PST”, a confirmat serviciul de securitate internă, care a refuzat totuşi să ofere detalii.

Serviciul norvegian a lăsat totuşi neschimbat nivelul său de alertă privind ameninţarea teroristă în ţară, acesta fiind considerat ca „moderat”.

„Potrivit analizei noastre, ceea ce s-a petrecut miercuri la Kongsberg nu schimbă stadiul de ameninţare la nivel naţional”, a indicat el.

Sursa foto: Captură video – Twitter/ World News 24

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Islam. Radicalizat. Bine ați venit in noua ue. Europei cât mai mulți migranți islamiști. Sa-i dreseze și pe pr o stii nostri.

  2. Eu vă tot spun că religiile și conservatorismul nu aduc decât rele, dar voi Batman, Batman!

  3. Tendința era să facem asocierea că arabii/negrii musulmani fac d-astea, dar văd că nu e nevoie să fiu rasist. E exact ce merită UE pentru că primește așa ceva aici. Strică și merele din ladă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.