G4Media.ro

Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor /…

Sursa fotot: Facebook / EURO 2024

Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor / ”Vom cere sancţiuni din partea UEFA, chiar dacă asta înseamnă să nu continuăm competiţia”

Serbia a ameninţat că se retrage de la Euro 2024 din cauza scandărilor de miercuri între fanii Croaţiei şi Albaniei, relatează bbc.com, transmite News.ro.

În timpul meciului din Grupa B, scor 2-2, s-au putut auzi scandări despre uciderea sârbilor.

Secretarul general al Federaţiei de Fotbal din Serbia, Jovan Surbatovic, a cerut să se decidă cele mai dure sancţiuni.

„Ceea ce s-a întâmplat este scandalos şi vom cere sancţiuni din partea UEFA, chiar dacă asta înseamnă să nu continuăm competiţia”, a declarat el pentru postul de televiziune de stat sârb RTS.

Serbia face parte din Grupa C şi a început turneul cu o înfrângere cu 1-0 în faţa Angliei, duminică, , iar joi a remizat cu Slovenia, scor 1-1.

Surbatovic a declarat că este „sigur că vor fi pedepsiţi” după decizia UEFA de miercuri de a anula acreditarea jurnalistului kosovar Arlind Sadiku. Sadiku a făcut un gest naţionalist de vultur către fanii Serbiei în timpul meciului cu Anglia. Gestul imită vulturul de pe steagul naţional al Albaniei, ceea ce poate inflama tensiunile dintre naţionaliştii sârbi şi etnicii albanezi, care reprezintă marea majoritate a populaţiei din Kosovo.

„Vom cere UEFA să sancţioneze federaţiile celor două selecţionate”, a adăugat Surbatovic. „Nu vrem să participăm la asta, dar dacă UEFA nu le pedepseşte, ne vom gândi la cum să procedăm în continuare”.

Într-un comunicat, federaţia sârbă a precizat că a trimis o scrisoare secretarului general al UEFA, Theodore Theodoridis, în care a subliniat „scandările ruşinoase”.

Este de aşteptat ca proceduri disciplinare să fie iniţiate împotriva federaţiilor din Croaţia şi Albania.

Serbia a fost amendată cu 12.250 de lire sterline după ce fanii săi au aruncat cu obiecte în timpul meciului cu Anglia. Serbia şi Albania au fost, de asemenea, amendate deoarece fanii din ambele ţări au afişat bannere cu hărţi naţionaliste în meciurile lor de deschidere.

„Am fost pedepsiţi pentru cazuri izolate, iar fanii noştri s-au comportat mult mai bine decât ceilalţi”, a declarat Surbatovic. „Un fan a fost pedepsit pentru insulte rasiste şi nu vrem ca acest lucru să fie atribuit altora. Noi, sârbii, suntem gentlemeni şi avem o inimă deschisă, aşa că fac apel la fani să rămână gentlemeni”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu e ca și cum ar avea mari șanse de calificare pricum ;).

  2. Statul rusoeuropean sarb nu are ce cauta in competitii occidentale