G4Media.ro

Separatiștii pro-ruși din Transnistria supraviețuiesc economic prin comerțul cu UE: 67% din…

Sursa: ucr.radio

Separatiștii pro-ruși din Transnistria supraviețuiesc economic prin comerțul cu UE: 67% din exporturi sunt către Vest, în creștere puternică

Două treimi din produsele realizate în regiunea separatistă Transnistria, condusă de un regim pro-rus, ajung pe rafturile magazinelor din Uniunea Europeană, potrivit unui studiu publicat de către Delegația Uniunii Europene la Chișinău, citat de Timpul.

Potrivit unui studiu publicat de către Delegația Uniunii Europene la Chișinău, în anul trecut, către spațiul comunitar au fost îndreptate 67% din exporturi, în creștere cu 10%, comparativ cu anul 2021.

Primele cinci țări din Uniunea Europeană, cărora le revin peste 80% din exporturile și importurile companiilor din regiunea transnistreană sunt România, Polonia, Italia, Germania și Slovacia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Sa dam cu sancțiunile economice in ei.

 2. De ce nu din comerțul cu CSI? Poate pentru că CSI e o glumă fără putere economică reală?

  • CSI-ul e gluma economica, da.
   Dar Rusia, după cum se vede cu ochiul liber, nu e o gluma: e sub cele mai drastice sancțiuni economice din istorie de un an si tot este in picioare.

  • A da, rusule? Care parte din economia Rusiei? Că numai armament mai fabrică acum. Și vinde Chinei a 17-a parte din cât gaz vindea în UE. Ești patetic, ca țara ta.

 3. ar trebui ca importurile din regiunea separatista sa fie interzise in ue. dar cine sa faca asta? romania care a privatizat toata siderurgia si metalurgia cu investitori rusi care au dat banii de tigari pe active precum alro slatina sau mechel targoviste sau ductil steel buzau?

  • Cum cine? UE, SUA, G7 asa cum s-a putut cu Rusia, se poate si cu „județul” Transnistria.

  • sua? ce treaba are? 67% dintre exporturile separatistilor sunt in UE. iar 80% din astea 67% sunt exporturi in romania.

   ce sa faca g7 sau sua in acest caz? crezi ca romania e obligata de separatisti sa cumpere de la ei? nu, cumpara din proprie initiativa. de ce ar fi nevoie sa intervina g7, cand problema e simplu de rezolvat: sa renunte romania la comertul cu separatistii.

  • @matei: SUA trebuie sa dea binecuvântarea, UE sa vina cu sancțiunile, ca sa acopere măsurile României, altfel noi nu ne atingem nici de fir de par din Transnistria.

 4. PSD-ul tău n-a fost în stare în 15 ani să ne bage în Schengen.

 5. @CuOchiiPeRusi: Dar măcar PSD-ul ne-a băgat in UE si in NATO.

 6. Cât mai valorează rubla? Cât să te ștergi cu ea. Rusia ta e în default de un an.

 7. PSD-ul căuta o nouă vacă de muls, de-asta a vrut în UE, îi credea fraieri pe europeni. Acum că nu pot fura din PNRR, PSD, PNL și AUR vor să ne scoată din UE.

 8. Deciziile de aderare la NATO si UE s-au luat în vremea Conventiei Democratice si a lui Emil Constantinescu. „Sa-i dam Cezarului ce e al Cezarului”.PSD-ul a continuat procedurile,pentru ca,pe atunci,Rusia era înca în derivă,dupa betiile lui Eltîn,iar Romania urma sa fie amenintată de o criza puternică,somajul uriaș.Nu se putea intra în UE dacă nu erai membru NATO.
  „Bastanii” din Romania mai duc fier vechi separatistilor?

 9. Transnistria cand exporta eticheateaza totul Made in Moldova si se bazeaza pe acrodul de liber intre Republica Moldova si UE. In acel moment nu mai sunt independenti. Dar redevin independenti cand firmrle transnitrene platesc impozit. Nimic la Chisinau, totul la Tiraspol.