G4Media.ro

Senatul SUA validează numirea unui nou şef al statului-major comun, după blocajul…

Sursa foto: U.S. Air Force photo by Eric Dietrich

Senatul SUA validează numirea unui nou şef al statului-major comun, după blocajul creat de un republican / Charles Brown devine al doilea afro-american care ocupă această funcție

Senatul SUA l-a confirmat miercuri pe generalul Charles Brown în funcţia de şef al statului major comun, una dintre sutele de nominalizări blocate de un senator republican care se opune avortului, scrie AFP, citată de Agerpres.

Acest general afro-american a fost prezentat în luna mai de către preşedintele Joe Biden drept un „războinic” înzestrat cu cele mai mari calităţi militare, dar şi mobilizat împotriva rasismului.

El va deveni al doilea afro-american care va servi ca şef al statului major comun, după Colin Powell din 1989 până în 1993 şi va fi sub ordinele unui ministru al apărării de culoare şi el: Lloyd Austin.

Validarea nominalizării sale, aprobată cu 83 de voturi contra 11, era blocată, ca şi alte peste 300, de senatorul Tommy Tuberville, critic vehement al politicii Pentagonului favorabilă accesului la avort pentru femeile soldat.

Liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a iniţiat şi procesul de vot pentru confirmarea altor două nominalizări: cea a generalului Randy George ca şef de stat-major al infanteriei şi cea a generalului Eric Smith în calitate de comandant al Marines.

Tuberville, un conservator din Alabama, a început să blocheze confirmările în posturi de conducere ale Pentagonului în martie, pentru a protesta împotriva unei politici a Departamentului Apărării adoptată anul trecut, care oferă concediu plătit şi rambursează costurile pentru femeile din armată care călătoresc pentru a face un avort.

În iulie, preşedintele Joe Biden a subliniat că acţiunile lui Tuberville au împiedicat multe femei şi persoane de culoare să se mute în poziţii mai importante, unele dintre ele de natură istorică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...