G4Media.ro

Senatul este convocat astăzi în sesiune extraordinară pentru prezentarea ordonanței de urgență…

Senatul este convocat astăzi în sesiune extraordinară pentru prezentarea ordonanței de urgență privind unele măsuri fiscal bugetare, care modifică OUG 114

Senatul este convocat luni în sesiune extraordinară pentru prezentarea Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, care a fost adoptată de Guvern săptămâna trecută, senatorii urmând să aprobe calendarul dezbaterii actului normativ în forul legislativ, relatează Agerpres.

„Biroul permanent al Senatului a decis convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului cu ziua de astăzi pentru a prezenta proiectul Guvernului şi pentru a distribui la comisiile de specialitate acest proiect care urmează să fie aprobat în plenul Senatului. Şedinţa va fi astăzi, la ora 13.00”, a anunţat luni preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

El a precizat că, potrivit calendarului propus de Biroul permanent al Senatului, OUG ar urma să fie dezbătută în plen în 12 februarie.

„Din punctul nostru de vedere, pe data de 11 februarie am fixat să se prezinte raportul, iar miercuri, pe 12 februarie, să avem introdus pe ordinea de zi proiectul prezentat de către Guvern”, a mai spus Meleşcanu.

Guvernul a adoptat pe 6 ianuarie OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care cuprinde prevederile din legea de corectare a OUG 114. Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat că OUG prevede îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021.

Guvernul a recurs la varianta adoptării acestor modificări prin OUG, după ce PSD a atacat la Curtea Constituțională legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.