G4Media.ro

Senatul a respins inițiativa AUR de eliminare a subvențiilor acordate partidelor politice…

Sursa Foto: Facebook/ Claudiu Tarziu

Senatul a respins inițiativa AUR de eliminare a subvențiilor acordate partidelor politice de la bugetul de stat

Senatorii au respins, miercuri, un proiect iniţiat de parlamentari AUR, care vizează abrogarea unor dispoziţii din Legea 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi campaniilor electorale, în sensul eliminării subvenţiilor acordate partidelor politice de la bugetul de stat, în scopul utilizării acestor sume „pentru acoperirea unor nevoi de ordin social”.

În raportul de respingere întocmit de comisia de specialitate se susţine că „această finanţare funcţionează şi la nivel european, fiind, de asemenea, necesară raportarea şi la anumite prevederi constituţionale”.

Reprezentanţii asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale ale societăţii civile au solicitat aviz nefavorabil în cazul acestui proiect de act normativ, pe motiv că, „potrivit art. 3 lit. d) din Legea nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, sursa de finanţare a activităţii unui partid politic sunt şi subvenţiile de la bugetul de stat tocmai pentru a respecta principiul independenţei partidelor politice şi a candidaţilor faţă de finanţatori”.

În expunerea de motive, iniţiatorii afirmă că AUR a demonstrat în campania din 2020 pentru parlamentare că se poate face politică „strict din donaţii şi cotizaţii”.

„Este inacceptabil să vedem cum impozitele şi taxele românilor sunt utilizate pentru întreţinerea clientelei politice a partidelor. Prin urmare, iniţiativa de faţă abrogă prevederile legale prin care statul subvenţionează partidele politice, urmând ca sumele economisite să fie utilizate în scop social, ca primă destinaţie fiind recomandată infrastructura din domeniul sănătăţii, acolo unde românii mor în spitale care duc lipsă de investiţii”, potrivit proiectului de act normativ.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale a fost trimisă Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Să se dea subvenție mai mare la partide, pentru handicap neuro psihic.

  • Parca AUR s-a infruptat cu pofta din banii de la buget cand s-au restituit sumele cheltuite pentru alegerile parlamentare, dupa ce același AUR spunea ca nu are nevoie de acei bani. Un circ ieftin pentru oamenii cu putina minte. Un parlamentar AUR tocmai ce a fost condamnat definitiv. AUR este un partid cu penali la fel ca PSD si PNL.

 2. Aţi văzut câini să plece de la măcelărie? E prea dulce ciolanul.

 3. Mafia lucreaza

 4. Nu am nici o afinitate pt aur dar la faza asta m-au cucerit.

  • @ion din balon – 😀 Sa mori tu pana maine dimineata? Vrei sa-ti caut comentarii mai vechi? Poate ai uitat cine esti si ce comentezi pe g4media, zic si eu 😀

  • Kafka
   Dispari postacule
   Aur va aduce auru din rusia inapoi , asa sa discutat la sedinte , rusi sunt deacord .

 5. Ce larg se deschid fesele bugetului pentru subventiile acordate politicienilor si ce constipatie cronica il loveste cand e vorba despre amaratii de copii sau pensionari normali.

 6. A mai punctat AUR ceva ce poate folosi cu varf si indesat in campaniile viitoare.

 7. Aștept să văd ordinul de plată prin care AUR virează banii primiți în contul unui spital, azil, etc.