G4Media.ro

Senatul a aprobat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași,…

Foto: Proiectul Spitalului regional Iași - Ministerul Sănătății

Senatul a aprobat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, care va costa 250 de milioane de euro

Senatul României a aprobat în calitate de cameră decizională contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași. Acesta are o valoare de 250 de milioane de euro.

Ministerul Sănătății este desemnat responsabil în privința implementării acestui proiect, a anunțat pe pagina sa de Facebook, city managerul Iașului, Petru Movilă.

Primăria municipiului Iași are responsabilitatea finanțării și realizării căilor de acces și a rețelelor de utilități: apă, canalizare, gaz și energie electrică. Se estimează că la începutul anului 2023 va începe construcția efectivă.

 • ”Senatul României a aprobat legea prin care este validat împrumutul realizat de Guvernul României pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, împrumut în valoare de 250 de milioane de euro semnat cu Banca Europeană de Investiții. Din punct de vedere legal este încheiată toată procedura de aprobare a acestor bani. Ministerul Sănătății este instituția din România care implementează acest proiect în parteneriat cu Primăria municipiului Iași. Ministerul Sănătății asigură finanțarea integrală pentru construcția și dotarea Spitalului Regional de Urgență Iași, iar Primăria municipiului Iași are responsabilitatea de a asigura căile de acces spre Spitalul Regional, utilitățile necesare funcționării si ne referim la apă, canal, energie electrică și gaz și, de asemenea, toate avizele și autorizațiile necesare construirii și funcționării acestui spital”, a declarat Petru Movilă.

sursa: Rador/Radio Iași, sursa foto: Ministerul Sănătății

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Movila (PMP) e mana dreapta a mafiotului PSD-PNL de Iasi, primarul Chirica, pus city-manager fara concurs, doar ca asa „a vrut muschii primarului”. Deci se cloceste un mic jaf cu ocazia construirii spitalului, iar „cineva” isi va face a saptea vila…
  Si locatia aleasa pentru spital e cu schepsis, niste smecheri din gashca primarului facand milioane de euro din asta.
  https://www.7iasi.ro/cumatrul-lui-chirica-multimilionar-pe-banii-primariei-afacerea-moara-de-vant-un-tun-imobiliar-premeditat/
  Va dati seama ce jaf urmeaza la Iasi, cand se va parafa alianta PSD – PNL (plus 2 consilieri PMP), care vor avea in Consilul Local 80%?

 2. Eu nu ma prind, arhitectii din romania stiu sa proiecteze doar puscarii? Bravo ca au aprobat pt spital, dar arata ca un grajd. Oribil Oribil Oribil.
  BAAAA cum sa faci sa arate asa un spital, ce arhitect a proiectat excrementul asta? Pana si brutalismul arata mai bine

 3. Ma gandeam ca ar fi trebuit facut un proiect-tip pentru toate aceste spitale inclusiv sectiile si dotarile si sa se fi gasit terenuri care sa se preteze. Si facut in ideea ca suntem prea saraci ca sa ne permitem un lucru prost. Chestia aia din imagine este urata, mica, si fara minte. Ar fi trebuit 2-3 nivele de parcare subterana. Ce e prevazut acolo de-abia ajunge personalului. Ar fi trebuit si un spatiu verde al spitalului in care pacientii valizi sa se poata recrea.

  • In „Republica Chirica” toate spatiile verzi sunt betonate! Sa se recreeze iesenii pe betoane! 🙂

  • @ABC: Aici nu e vorba de „republica chirica” ci de afacerea „unchiu’ Nic” in care s-a transfomat Ministerul Sanatatii sub gloabele neomarxiste.

  • Scuze, credeam ca vorbesc cu o persoana intreaga la cap, dar cine foloseste aiurea termeni precum „neomarxist” clar are o lampa care fileaza. Imi retrag comentariul precedent. 😛

 4. Praf în ochi, nici proiectantul nu este desemnat, proiect nici vorba, ei de acum se apuca de construit…., poza de mai sus este pusa de ziariști asa la oha. 🙂

 5. Pai nu ar trebuii sa se facă un concurs de proiecte?! Transparent ar fi ca noi cetățenii sa votam cel mai atractiv proiect! Un caiet de sarcini…ceva…o parcare subterana sau măcar supraetajata…jaf la drumul mare o sa fie! Termopane de doi lei la preț de icoane cu rame Versace…M. U. E. Chirica și toata sleahta de hoți din guvern…un amalgam de hodorogi opaci, securiști, lipsiți de imaginatie.