G4Media.ro

Senatul a adoptat un proiect de modificare a legii care vizează activitatea…

Senatul a adoptat un proiect de modificare a legii care vizează activitatea în regim de telemuncă, în sensul flexibilizării relaţiilor între angajatori și angajați

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect iniţiat de deputaţii liberali care vizează modificarea Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, în sensul flexibilizării relaţiilor de muncă desfăşurate în aceste condiţii. Senatul este prima cameră sesizată, proiectul urmând să meargă în Camera Deputaților, relatează Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, necesitatea acestui proiect este legată de eliminarea unor prevederi „desuete, inaplicabile în raport cu sensul activităţii de telemuncă din legislaţia actuală, simplificarea şi adaptarea realităţilor curente a activităţii de telemuncă”.

Proiectul de act normativ prevede că „angajatorul este în drept să verifice activitatea telesalariatului prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă, regulamentul intern şi/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, în condiţiile legii”.

Proiectul a fost adoptat cu un amendament privind obligaţiile angajatorului faţă de angajat.

„Nerespectarea prevederilor referitoare la obligaţia angajatorului de a asigura condiţii pentru ca telesalariatul să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru privind utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare: la angajare, la introducerea unui nou echipament de muncă, la introducerea oricărei noi proceduri de lucru, se sancţionează cu amendă de 2.000 lei”, prevede amendamentul.

Sursa Foto: Telemuncă / Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pe când reglementam și televaccinarea? Îți arată doctorul pe Skype un flacon pfizer și gata, primești certificatul pe uatzap. Online e mai simplu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.