G4Media.ro

Seismolog: Cutremurele din Turcia au deplasat Anatolia cu până la 10 metri…

Sursa: USGS

Seismolog: Cutremurele din Turcia au deplasat Anatolia cu până la 10 metri / Acestea au activat o nouă falie la granița dintre Turcia și Siria

Un seismolog italian a declarat că continentul Anatolian s-a deplasat până la 10 metri în urma a două cutremure puternice care au zguduit luni sud-estul Turciei, relatează ANSA.

Seismologul Alessandro Amato de la Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) susține că ”a avut loc o mișcare de tip transcurrent”, ceea ce înseamnă că solul a alunecat orizontal de-a lungul celor două margini ale faliei, „cu o orientare spre stânga, în direcția Mării Egee”, a mai spus Amato. „O deplasare a faliei de până la 10 metri a fost calculată pe unele părți ale acesteia”, a explicat acesta.

Cel puțin 3.549 de persoane au fost ucise, iar alte 22.168 au fost rănite în Turcia în urma a două cutremure puternice, potrivit ultimelor cifre anunțate de președintele turc Recep Tayyip Erdoğan. El a adăugat că peste 8.000 de persoane au fost, de asemenea, salvate până în prezent.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...