G4Media.ro

Șeful statului major aerian, generalul Viorel Pană, a fost trecut în rezervă

Foto: Inquam Photos / George Călin

Șeful statului major aerian, generalul Viorel Pană, a fost trecut în rezervă

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind trecerea în rezervă a generalului-locotenent cu trei stele Viorel Pană, șeful statului major al forțelor aeriene din Ministerul Apărării Naționale, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Generalul Viorel Pană va trece în rezervă începând cu data de 30 noiembrie 2023.

Viorel Pană (56 de ani) a îndeplinit funcţii ca pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forţelor Aeriene până în 1992 când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24, C-130, C-27J la Baza 90 Transport Aerian, potrivit CV-ului său oficial.

După absolvirea Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Facultatea de comandă şi stat major, în 2007, a revenit în Baza 90 Transport Aerian la comanda escadrilei de aeronave C-130 Hercules, iar în 2011 a fost numit locţiitor al comandantului Flotilei 90 Transport Aerian.

În 2010, generalul – locotenent dr. Viorel Pană a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

Are peste 3000 de ore de zbor şi este instructor pentru C-130 Hercules şi C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo şi a comandat şi participat în numeroase misiuni în ţară şi în străinătate (Libia, Muntenegru, China, Mali).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Pensie sepciala placuta sa aveti si va multumim ca nu stiati despre avioanele care transportau tigari peste granita, noroc ca v’au anuntat autoritatile moldovene, stat non-NATO si non-UE si va multumim ca ati oprit la timp dronele rusesti ca mai apoi sa musamalizati celelalte drone cazute