G4Media.ro

Șeful securității ambasadei Azerbaidjanului la Teheran a fost ucis cu un kalașnikov…

Sursa foto: Pixabay

Șeful securității ambasadei Azerbaidjanului la Teheran a fost ucis cu un kalașnikov de un iranian căsătorit cu o azeră, reținută de nouă luni în ambasadă/ Atacatorul și-a justificat gestul din ”motive personale și familiale”

O persoană a murit în urma unui atac de vineri asupra Ambasadei Azerbaidjanului în Iran, transmite i24news.tv.

Poliția stă de pază în fața ambasadei din capitala Teheran.

Bărbatul care a comis atacul a declarat că a făcut acest gest din „motive personale. Persoana ucisă este șeful securității ambasadei. Alți doi paznici au fost răniți într-un atac, a declarat șeful poliției din oraș.

Într-o declarație a ministerului azer de Externe se precizează că: „Un bărbat înarmat cu un Kalașnikov (pușcă de asalt) l-a ucis pe șeful gărzii misiunii diplomatice”, adăugând că gărzile rănite se află într-o stare „satisfăcătoare” și că a fost lansată o anchetă.

Atacatorul a fost arestat și este un bărbat iranian căsătorit cu o femeie azeră, a declarat șeful poliției din Teheran, generalul Hossein Rahimi, potrivit AFP.

„El susține că soția sa este reținută la ambasadă de nouă luni”, a spus Rahimi. Anterior, el declarase pentru agenția de presă Tasnim că atacatorul „a intrat în ambasadă cu cei doi copii mici ai săi” înainte de a comite atacul din motive „personale și… familiale”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a condamnat atacul armat, exprimându-și condoleanțele și prezentând cele mai profunde condoleanțe familiei victimei. Kanaani a declarat că autoritățile politice și de securitate iraniene au emis un „ordin special” pentru a investiga cazul cu mare prioritate și cu sensibilitate pentru a „stabili aspectele incidentului și motivul atacatorului”, potrivit Tasnim.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...