G4Media.ro

Șeful Pentagonului ”își cere scuze pentru eroarea” forţelor americane de la Kabul,…

Șeful Pentagonului ”își cere scuze pentru eroarea” forţelor americane de la Kabul, cu puţin timp înaintea retragerii şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa zece civili

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a prezentat vineri scuze pentru eroarea forţelor americane de la Kabul, produsă cu puţin timp înaintea retragerii şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa zece civili, informează AFP.

„Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi”, a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era „doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic”.

„Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă”, a adăugat el.

Tot vineri, un general american a recunoscut că atacul cu dronă din 29 august de la Kabul, care a ucis zece civili, printre care până la şapte copii, a fost „o greşeală tragică”.

„Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan.

„Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte „o ameninţare directă pentru forţele SUA”, a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ US Army

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Asa se intampla cand sefii militari incep sa se preocupe excesiv de ,,echitate,,/,,incluziune,,/drepurile BIPOCilor si ale legebeteilor/unforme pentru gravide si wc-uri speciale pentru ,,nehotărâți,,.
    Si mai putin de Meseria Armelor.

  2. Sub conducetea senilului Biden armata americana a devenit o adunatura de bufoni,asta spre bucuria celorlalti doi dementi : Putin si Xi.

  3. A, deci e ok acum, ca si-au cerut scuze. Ce mai conteaza 7 copii pe langa miile de copii omorati in 20 de ani de atacuri cu drone?

  4. după cum se știe acești copii vaporizați de dronele imperiului se adaugă altor zeci de mii de nevinovați omorîți de bombele US în cei 20 de ani de război. Dar de aceștia avem articole, avem buzz… dar asta numai pentru că complexul militar-industrial, și the war pigs care-i sug țîța care nu înțarcă, face un psy-op, să lege catastrofa Afganistanului de Biden, nu de Bush jr, și banda de neoconi sociopați – Cheney, Wolfowitz, the Kagans, etc. – care au manipulat generali simpli rău sub caschetă

  5. să înceapă acest „război”, de fapt un masacru de pus fără ezitări alături de de Holocaust, masacrul armenilor, etc. Faptul că după 20 de ani situația este exact cum era în 2001, plus cîteva sute de mii de morți, milioane de refugiați, pune the War on Terror alături de cele mai sinistre masacre din istoria umanității.