G4Media.ro

Şeful Pentagonului cere Israelului să protejeze civilii palestinieni din Fâşia Gaza: Dacă…

Sursa foto: Flickr / U.S. Secretary of Defense

Şeful Pentagonului cere Israelului să protejeze civilii palestinieni din Fâşia Gaza: Dacă împingi civilii în braţele inamicului, înlocuieşti o victorie tactică cu o înfrângere strategică

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a cerut Israelului, care şi-a reluat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, să protejeze civilii palestinieni, subliniind că aceasta este o condiţie prealabilă pentru victoria pe teren împotriva Hamas, relatează Le Figaro, preluat de News.ro.

El s-a exprimat la o zi după reluarea luptelor dintre Israel şi Hamas, în contextul în care armata israeliană şi-a reluat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, după un armistiţiu de şapte zile.

Fostul general, care a luptat în Irak şi Afganistan şi a condus lupta împotriva grupării Statul Islamic, a explicat că „lecţia care trebuie învăţată nu este că ai garanţia că vei câştiga un război urban dacă protejezi civilii. Lecţia este că poţi câştiga un război urban doar dacă protejezi civilii”.

„În acest tip de luptă, centrul de greutate este reprezentat de populaţia civilă. Iar dacă îi împingi în braţele inamicului, înlocuieşti o victorie tactică cu o înfrângere strategică”, a adăugat el.

El a spus că, „la fel ca Hamas, Statul Islamic este profund înrădăcinat în zonele urbane”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cred că șeful Pentagonului ar face bine să arate dacă există dovezi că civilii nu au fost protejați, în privința ambilor combatanți, și să precizeze numărul civililor decedați în conflict, femei, copii etc.