G4Media.ro

Şeful parlamentului rus ameninţă că va confisca proprietăţile germane / În Germania…

Sursa foto: duma.gov.ru

Şeful parlamentului rus ameninţă că va confisca proprietăţile germane / În Germania şi în alte ţări se discută despre utilizarea activelor ruseşti pentru a reconstrui Ucraina

Preşedintele parlamentului rus a ameninţat joi că va confisca proprietăţile germane dacă Berlinul face uz de activele Rusiei pentru reconstrucţie în Ucraina, informează DPA, citată de Agerpres.

„În momentul în care se va lua această decizie, vom avea dreptul la acţiuni similare legate de proprietatea Germaniei şi a altor state”, a scris Viaceslav Volodin (preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului n.r.) pe canalul său de Telegram.

Companiile germane au făcut investiţii directe mari în Rusia în trecut.

Publicitate electorală

Volodin a acuzat Germania şi Franţa pentru declanşarea războiului, acuzându-i pe liderii german şi francez de la acea vreme, Angela Merkel şi Francois Hollande, că au semnat Acordul de la Minsk din 2015 pentru a înşela Rusia şi comunitatea internaţională.

Acordul, cunoscut sub numele de Minsk II, prevedea încetarea focului, retragerea armelor grele şi reforme ale constituţiei ucrainene.

Puterile europene nu au avut niciodată intenţia ca acordul să fie îndeplinit, a spus preşedintele Dumei.

„Guvernul german a decis acum să schimbe problemele pe care predecesorii săi le-au creat asupra ţării noastre”, aceasta include confiscarea bunurilor ruseşti, a mai scris Volodin.

Rusia a interzis companiilor occidentale să vândă activele blocate în ţară după ce companiile s-au retras fără permisiune specială ca răspuns invadarea Ucrainei în februarie.

Există o discuţie în Germania şi în alte ţări de ceva timp în legătură cu utilizarea activelor ruseşti pentru a reconstrui Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Magazinele sunt goale in proportie de 30%, au plecat 1 mil de rusi, dupa 2014 economia Rusiei nu a crescut ca in Europa. Au avut sanctiuni pentru Crimeea si cu razboiul asta sunt la nivel de 2012. 30% din pib este pe materii prime si conexe, nu mai vand ca inainte si nici in viitor nu se pare ca o sa rupa, forta de munca e la razboi, saracie mare, ce faci cu ce detii in Rusia?
  Ce sa mai produci? Lada?

 2. Complicat tare…nu pentru ca ar confisca Rusia cine stie ce active aflate pe teritoriul ei.
  Ci pentru ca ar deschide o cutie a pandorei in care rezerve de stat pot fi confiscate(nici in WW2 activele Germaniei nu au fost confiscate), moment in care China o sa-si retraga absolut toate rezervele din banci straine de frica aceluiasi tratament in cazul in care „se da” la Taiwan sau orice alta chestie ce nu convine vestului. China, care are cele mai multe rezerve in valuta straina din lume. Si tinand cont ca sistemul monetar global actual gandit de U.S se bazeaza in principal tocmai pe rezervele astea tinute in alte tari(care sunt in fapt niste acorduri intre tari, raportate la dolar si nu pe ceva fizic cum era aurul pe vremuri) ca sa formeze ratele de schimb, daca se formeaza 2 pur si simplu sistemul actual economic nu o sa mai existe. O sa vrea americanul sa vanda un iphone in China si chinezul nu o sa poata face conversia din yuani in dolari.

  • Acum s-au trezit, că-i complicat?
   Logica barosului – care pe zi ce trece vedem că nu mai ține cont de nimic și nici la pace reală sinceră nu mai poate da – mi-e teamă ca statele civilizate își vor roade unghiile în urma ideilor Ursulei-Brandon. Și stai că-i începutul!
   *Aștept geopoliticu’ volodea – anal157 de mare clasă, și cu trollache – să ne asigure ei, că nu dau cu nicio nucleară..

 3. Și alți sălbatici.

 4. Multa nevoie aveti.

 5. Spuneți ii s-o lui Eugen ca dacă ii fura trotineta,i o confisca!

 6. Veti confisca voi ferul vechi din Nord Stream, aia o sa confiscati.