G4Media.ro

Șeful Mossad David Barnea: Fiecare terorist din 7 octombrie este un om…

Foto: Wikipedia

Șeful Mossad David Barnea: Fiecare terorist din 7 octombrie este un om mort. Șeful serviciului secret extern israelian pare să-l includă aici și pe numărul 2 al Hamas, Saleh al-Arouri

„Și astăzi, când ne aflăm în plin război, Mossadul, ca și acum 50 de ani, este obligat să regleze conturile cu criminalii care au invadat coridorul Gaza pe 7 octombrie”, a declarat miercuri directorul Mossad (serviciul secret extern al Israelului), David Barnea, care a făcut o aluzie străvezie la implicarea israeliană în asasinarea șefului adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri, spunând: „Orice mamă arabă ar trebui să știe că, dacă fiul lor a fost partener la măcelul din 7 octombrie, sângele său este [în propriile mâini]”, relatează Jerusalem Post.

Vorbind la funeraliile fostului șef al Mossad-ului, Zvi Zamir, care a murit marți dimineață, el nu l-a menționat pe Arouri, care a fost ucis marți seara târziu la Beirut, pe nume, dar momentul și referința pe la spate au fost inconfundabile.

A fost surprinzător că Barnea a ieșit cu această declarație, având în vedere că Israelul nu și-a asumat public meritul pentru ucidere, probabil pentru a încerca să evite o ripostă dură din partea Hezbollah.

În vârstă de 58 de ani, fiul unui evreu imigrat din Germania nazistă, Barnea, numit în funcție în 2021, a continuat politica predecesorilor săi de asasinate țintite și sabotaje împotriva Iranului și sucursalelor sale teroriste – Hamas. Hezbollah și Jihadul islamic, toate organizații cu scopul declarat de distrugere a statului Israel.

Iranul dorește crearea unui “Inel de foc” în jurul Israelului – Hezbollah în Liban în nord, milițiile șiite pro-iraniene în Siria în est și Hamas și Jihadul Islamic în Gaza în sud, de unde sunt lansate atacuri. Pe 7 octombrie Hamas a ucis peste 1.200 de persoane în sudul Israelului și a luat 240 de ostatici, ceea ce a provocat riposta dură a Israelului.

Cu excepția furtului în 2018 a unor documente care probau faptul că Iranul urmărește îmbogățirea uraniului pentru fabricarea armelor nucleare, în pofida declarațiilor și a angajamentelor internaționale, Israelul nu confirmă și nu neagă niciodată aceste acțiuni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mossad-ul va „avea grija” ca fiecare terorist care a luat parte la masacrul din 7 octombrie sa nu poata iesi la pensie :))))