G4Media.ro

Şeful grupării de mercenari Wagner anunţă capturarea unei noi localităţi la nord…

sursa foto: Twitter

Şeful grupării de mercenari Wagner anunţă capturarea unei noi localităţi la nord de Bahmut

Grupul de mercenari ruşi Wagner a cucerit miercuri localitatea Zaliznianske, la nord de Bahmut, strângând şi mai mult cercul în jurul acestui bastion ucrainean din Donbas, transmite EFE, care-l citează pe şeful formaţiunii paramilitare, Evgheni Prigojin, potrivit Agerpres.

Acesta afirmă că „în ciuda lipsei de muniţie”, a „foamei de provizii”, în urma unor lupte aprige, unităţile de asalt „strâng cercul în jurul localităţii Bahmut”. „Astăzi dimineaţă, Zaliznianske a fost cucerită de Wagner”, a informat Prigojin, pe contul său de Telegram.

El a descris luni ca „foarte dificilă” situaţia din Bahmut şi a declarat că trupele ucrainene luptă „pentru fiecare metru”.

Potrivit grupului Wagner, Forţele Armate Ucrainene trimit din ce în ce mai multe rezerve în această localitate, pe care ruşii încearcă să o captureze de vara trecută.

La rândul său, Prigojin a precizat că unităţile Wagner „avansează” în oraş, considerat de ambele părţi ca fiind important pentru viitorul bătăliei finale pentru Donbas.

Şeful Wagner, care a criticat aspru Ministerul rus al Apărării pentru lipsa de sprijin pentru gruparea sa, principala forţă de asalt a Rusiei pe front, a indicat că a primit în sfârşit o parte din muniţia pe care o ceruse.

În acest weekend, grupul de mercenari a primit 27 de camioane încărcate cu muniţie.

„La finalul săptămânii, luptătorii grupului paramilitar ar fi ocupat poziţii favorabile în zona industrială a uzinei metalurgice AZOM din Bahmut, conform lui Andrei Marociko, reprezentant al autorităţilor impuse de Rusia în Lugansk.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...