G4Media.ro

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță: Persoanele imunizate în alte țări cu seruri anti-COVID-19…

Sursa foto: Guvernul României

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță: Persoanele imunizate în alte țări cu seruri anti-COVID-19 nerecunoscute în România se pot revaccina la cerere

Persoanele vaccinate în alte ţări cu seruri anti-COVID-19 care nu sunt recunoscute în România, gen Sinovac, Sinopharm, Sputnik, se pot revaccina, la cerere, în România cu vaccinurile agreate la nivel european după minimum 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri, a anunţat marţi preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă.

‚Un alt subiect pe care aş vrea să îl aduc în atenţia dumneavoastră este legat de persoanele care au fost vaccinate în afara ţării cu vaccinuri neautorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, de pildă Sinovac, Sinopharm, Sputnik, deci, practic, vaccinuri care nu au fost autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi, ca atare, nu sunt recunoscute şi folosite în România. În aceste situaţii, la cerere, persoanele respective se pot revaccina, practic îşi reiau schema de vaccinare după minim 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri. Se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală şi care se poate vaccina cu schemă completă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că decizia a fost luată în urma mai multor solicitări în acest sens venite de la persoane vaccinate în alte ţări cu serurile neautorizate şi nerecunoscute în România.

„Şi atunci este absolut firesc ca aceste persoane să beneficieze de vaccinare cu vaccinurile autorizate şi recunoscute în România”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Sursa foto: Guvernul României

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Aveti in poza responsabilul campaniei de vaccinare , dl locotentent-general sef al CNCAV dl. Gheorghita (CNCAV comitwtul national pentru coordonarea activitatilor privind vaccinarea).

  Un alt responsabil este GCS – Grupul de comunicare Strategica. Atat de bine promoveaza campania….

 2. Nu înțelegeam de ce se vaccinează acum Șoșoaca si Simion. Vaccinul rusesc pe care l-au făcut și-a pierdut potența.

 3. Saru mana conasule ca ne dai voie la sfântul vaccin.
  Chiar ne întrebam cum o sa facem la ce bătaie este pe vaccinele astea acilea în romanica.

  Dar tot nu înțeleg cine ești matale și ce treaba ai cu vaccinarea din moment ce PNListii zic ca ministrul sănătății, ala de la USR, se ocupa de pandemie și e responsabil de toată situația sănătății publice.

 4. Astra-Zeneca asta nu e recunoscut in SUA, probabil ca sa nu se dea apa la moara Sosoacelor dughiniste. Gheorghita si-a pus sapca de om de stiinta si a conchis ca AZ e bun, iar S5 rau.

  • In decembrie 2020, Gheorghita a convocat la comandamentul sau locotenetcolonelesc niste gradati de la Pfizer si Moderna, ca sa ii dea raport. Numai dupa ce aia au defilat si au facut taras, colonelul nostru le-a citit livretele, din care a reiesit ca vacinul ARNM trebuie recunoscut.

   Nimic nu a trecut neinspectat de vigilentul nostru colonel. Recunoastere internationala fara atentia lui nu se paote.

 5. Vaccinul rusesc este o arma politică. Nu sunt publice date clinice despre eficienta sa. Tot ce stim este ce ne spune Putin. La fel la Sinovac.

 6. Tot ce stim despre vaccinul moderna nu vine de la crecetatorii romani de la Institutul Cantacuzino. Datele vin de la Hunter, incoruptibilul inginer de gaze ucrainiene.