G4Media.ro

Șeful armatei SUA: Contraofensiva ucraineană „nu a eşuat” / „Această ofensivă, deși…

Sursa foto: Department of Defense / Chad J. McNeeley via Wikimedia Commons

Șeful armatei SUA: Contraofensiva ucraineană „nu a eşuat” / „Această ofensivă, deși mai lentă decât era prevăzut, a rămas constantă” / „Va dura mult timp pentru a-i da afară pe toți rușii” din țară

Contraofensiva ucraineană „nu a eşuat”, dar drumul spre o victorie definitivă a Kievului în conflict este încă foarte lung, a apreciat şeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Mark Milley, într-un interviu difuzat duminică, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ucraina a lansat o contraofensivă în iunie pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia, după ce a primit arme occidentale şi a pregătit noi batalioane.

„Ştiu că unii observatori afirmă că această ofensivă a eşuat. Ea nu a eşuat”, a spus generalul american într-un interviu acordat CNN.

„Această ofensivă, deşi lentă, mai lentă decât era prevăzut, a rămas constantă”, a estimat el, afirmând că ucrainenii dispun încă de „o forţă de lovitură importantă”.

Generalul a recunoscut, însă, că „va dura mult timp” pentru a atinge obiectivul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski „de a-i da afară pe toţi ruşii” din ţară.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va fi primit joi la Casa Albă pentru noi discuţii cu preşedintele Joe Biden privind sprijinul acordat Kievului împotriva invaziei ruse.

Această vizită intervine într-un moment în care Congresul american dezbate un nou pachet de 24 de miliarde de dolari ca ajutor militar pentru Kiev.

Volodimir Zelenski ar urma să meargă şi la Capitoliu pentru a se întâlni cu conducerea republicană şi democrată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „…obiectivul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski „de a-i da afară pe toţi ruşii” din ţară””. Chiar pe toti? Cum, prin purificare etnica, deportare, exterminare in masa? Sunt peste 8 milioane de rusi in estul Ucrainei.
    Mai era unul, acum 80 de ani, cu 6 milioane. Hmmm…

    • Pe TOTI. Cu precizarea ca „rusi” sunt cei care poseda cetatenie ruseasca, nu cei de etnie rusa care poseda cetatenie ucrainiana.

    • @tiberius. Care este sursa precizarii ? Sau o fi de la sine inteleasa, iar etnici rusi cu cet. ucrainiana sunt „protejati” de Zelenski personal…

    • @Petrescu: O comparatie cel putin deplasata