G4Media.ro

Șeful ALDE Olt, vicepreședinte al Consiliului Județean, trimis în judecată pentru că…

Șeful ALDE Olt, vicepreședinte al Consiliului Județean, trimis în judecată pentru că ar fi luat mită peste 300.000 de lei

Ioan Ciugulea, șeful ALDE Olt și vicepreședinte al Consiliului Județean, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi luat mită peste 300.000 de lei, potrivit unui comunicat al parchetului.

Procurorii îl acuză cu Ciugulea că ar fi cerut și primit mita de la o firmă pe care a favorizat-o în 2012 la o licitație publică organizată de Consiliul Județean.

DNA susține că Ciugulea ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, promisiune formulată indirect de reprezentanții firmei, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.

Procurorii arată că, pentru plata mitei, reprezentanții firmei ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente. Ca urmare, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, Ciugulea ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior.

Suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a firmei căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei firme deținute de Ciugulea. O altă sumă de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea lui Ciugulea, în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții.

Procurorii nu au putut pune sechestru pentru că Ioan Ciugulea nu are pe numele său bunuri imobile sau mobile de valoare. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt. (Foto: Ion Ciugulea, dreapta, într-un afiș de campanie)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. unul din ALDE este un P$Dist Mai Prost

 2. deja se vand pe bani de biscuiti. nu tu macar 1 milion de euro? 60k euro? pfui, modest.

 3. Afis cu subinteles.
  De fapt intindea mana dupa bani.

 4. Directorul actual de la o mare companie de energie e apropiat de alde si a fortat atribuirea de contracte ilegale prin negocieri directe cu diferite firme, evident decizia de punere sub acuzare e una politica faptele se pot verifica din luna. Aceste acte de coruptie cu bani publici directionati pentru partide pot fi usor prinse!!!!!! dar inca nu se vrea……

 5. nici la batranete nu ii dau pace procurorii bietului liberal

  vreau sa le aud argumentele celor care mai spera intr-o schimbare in bine a Romaniei

 6. Ciugulea si el !

  PS. Mare lucru facea ! :))))

 7. O trimitere în judecată după 9 ani de la presupusa comitere a faptei îmi sună cam așa: „noi, Parchetul, l-am trimis în judecată, deci ne-am făcut treaba, și n-avem nici o vină că la al treilea termen se va constata prescripția”. Ăștia ne iau de proști…

 8. Ciugulea este vechi borfaș și voiajor politic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.