G4Media.ro

Șeful agenției germane de reglementare în domeniul energiei îndeamnă populația să se…

Sursa foto: RAG via gazprom.com

Șeful agenției germane de reglementare în domeniul energiei îndeamnă populația să se pregătească pentru o posibilă penurie de gaze la iarnă, din cauza războiului din Ucraina

Șeful agenției germane de reglementare în domeniul energiei a îndemnat populația să economisească energie și să se pregătească pentru iarnă, când consumul crește, de teamă că Rusia ar putea întrerupe livrările de gaze naturale, relatează Sky News.

Președintele Agenției Federale pentru Rețele, Klaus Mueller, a îndemnat proprietarii de case și apartamente să își verifice și să își regleze cazanele și radiatoarele pe gaz pentru a le maximiza eficiența.

„Întreținerea poate reduce consumul de gaz cu 10% până la 15%”, a declarat el pentru Funke Mediengruppe, un editor german de ziare și reviste.

Mueller a spus că locuitorii și proprietarii de imobile trebuie să folosească cele 12 săptămâni înainte de instalarea vremii reci pentru a se pregăti.

El a spus că familiile ar trebui să înceapă să discute acum despre „dacă fiecare cameră trebuie să fie setată la temperatura obișnuită în timpul iernii sau dacă unele camere pot fi puțin mai reci”.

Apelul a fost lansat după ce Rusia a redus fluxurile de gaze către Germania, Italia, Austria, Republica Cehă și Slovacia la începutul acestei luni, în timp ce țările Uniunii Europene se străduiesc să umple din nou depozitele cu combustibilul folosit pentru a genera electricitate, a alimenta industria și a încălzi locuințele în timpul iernii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E doar 90% sub control rusesc si trupele ucrainienie sunt incercurite
    deci au dreptate ucrainienii, mai dureaza cateva ore pana cand va fi 100% sub control rusesc

  2. Hahahahaha….

  3. Lisiceansk este ca si pierdut si nu de azi, ci de câteva zile. Au murit degeaba ucrainenii in încercuirea acolo… asta apropo de cat de mult tin la carnea lor de tun.

    • nu au murit deloc degeaba. ucrainienii au castigat timp pt a pregati apararea in alte zone si probabil au avut si alte motive care se vor vedea mai tarziu. nu stii nimic in materie de razboi si se vede de la 100 de km. stiau si ei din prima ca vor avea pierderi mari, nu trebuiau sa te astepte pe tine sa le zici. dar a avut un scop, nu au degeaba soldati de cariera ca sa le zica neica nimeni de pe net ce si cum.