G4Media.ro

Șefii din fotbal, supărați că proiectul fiscal al guvernului crește taxarea fotbaliștilor…

sursa foto: Facebook/ FCSB

Șefii din fotbal, supărați că proiectul fiscal al guvernului crește taxarea fotbaliștilor la 30% din venituri. Restul angajaților plătesc aproape 50%

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ștefan, a criticat proiectul de măsuri fiscale inițiat de guvern care crește taxarea contractelor de activitate sportivă, transmite Gsp.ro.

Dacă va fi adoptată, măsură va crește taxarea sportivilor profesioniști de la circa 11% din venitul brut în prezent la 30%. Oricum, mult sub taxarea majorității angajaților din România, de peste 47% din venitul brut.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, susține că decizia luată de Guvern va afecta grav fotbalul românesc.

Oficialul LPF a mai spus că, împreună cu reprezentanții Federației Române de Fotbal (FRF), vor încerca să ia legătura cu mai mulți guvernanți, pentru a purta mai multe discuții pe baza acestui subiect.

„Decizia noii impozitări a salariilor din sport, care se duce undeva la 30 la sută, este una care va afecta în mod grav fotbalul românesc. Gândiți-vă că e aproape o triplare a datoriilor către stat. Într-o activitate cum e cea de la un club de fotbal, cele mai mari cheltuieli le reprezintă salariile. Avem echipe cu bugete mai mici, dar care au salarii de 1,5 milioane de euro. Pentru ele, automat dispar 300.000 de euro”, a declarat Justin Ștefan pentru Gsp.

El a spus că la cluburile mai mari, unde bugetul de salarii e 3 – 4 milioane de euro, impactul va fi între 600 și 800 de mii de euro.

”Nu poți lua astfel de măsuri peste noapte, fără să le anticipezi, fără să vii să întrebi oamenii din acel domeniu, fără să îi previi cu un an sau doi înainte”, a declarat Justin Ștefan, potrivit Prosport.

Oficialul LPF a mai spus că măsura va afecta competitivitatea cluburilor românești în regiune. ”Vom fi trași în jos față de toate celelalte cluburi de fotbal din zonă, care acum au bugete comparabile sau puțin mai bune”.

Guvernul Ciolacu a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind măsurile fiscale. Acum, guvernul primește observații din partea diferitelor sectoare economice și a sindicatelor. Luni, proiectul ar urma să fie adoptat de guvern și trimis în Parlament pentru asumarea răspunderii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Oricum nu fac, fotbaliştii români, performanță! Sunt vai de ei!
    Sunt plătiți MULT PREA MULT, in raport cu performanța! Sunt trişori, pt ca la cel mai mic contact cu adversarul, se trântesc pe gazon, şi-n secunda 2, íntorc privirea după arbitru, poape, poate…,în loc să lupte, cum fac cei din alte țări!
    Dacă nu le place impozitul, să se lase de fotbal si sa lucreze, ca noi, restul!!!

  2. Dar de le ce creste bugetul de salarii daca e sa creasca impozitul datorat de fotbalisti? Sunt obligati sa le acopere pierderea? Daca da, se face la fel in toate domeniile sau doar la fotbalisti?

  3. Să nu uităm totuși cine face aceste declarații. Subalternii lui Gino Iorgulescu. Iar asta spune tot.