G4Media.ro

Șefa Spitalului Județean Vrancea acuză că mulţi localnici care pleacă în străinătate…

Șefa Spitalului Județean Vrancea acuză că mulţi localnici care pleacă în străinătate invocă simptome de COVID-19 pentru a se testa gratuit

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, Elena Codruţa Neagu, a acuzat un comportament incorect din partea unor localnici care vor să plece în străinătate și invocă simptome ce nu pot fi verificate de personalul medical, pentru a se testa, gratuit, în spital.

„Foarte mulţi dintre pacienţii care vin în triaj spun că s-au întors de la mare, au avut unele simptome, dar au considerat că e o simplă răceală. Când s-au agravat simptomele, au venit la spital. Mai există o categorie de persoane, cei care vor să călătorească în străinătate şi vin la noi acuzând diverse simptome, ca de exemplu absenţa gustului sau mirosului, pe care noi nu avem cum să le verificăm şi în acest fel reuşesc să îşi facă testul gratis”, a declarat pentru AGERPRES managerul Elena Codruţa Neagu.

În ultimele zile, la Spitalul Judeţean a crescut foarte mult numărul de consultaţii acordate pacienţilor care acuză simptome de COVID-19. Tot aici ajung şi pacienţii depistaţi pozitiv de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea la testarea pentru noul coronavirus, care pot refuza internarea, dar trebuie văzuţi, obligatoriu, de un medic.

Doar patru medici asigură actul medical în Secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani, unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19, unul dintre aceştia aflându-se momentan în concediu. Astfel, aceşti medici ajung să consulte chiar şi 100 de pacienţi zilnic.

„Noi am trimis solicitare la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, precum şi către Ministerul Sănătăţii şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru că avem nevoie de medici. Am trimis solicitare către Iaşi, unde avem doi medici rezidenţi care sunt încadraţi la noi pe post, pentru a ni-i trimite. În prezent, avem trei medici care asigură activitatea medicală pe Secţia de Boli Infecţioase, iar un al patrulea este în concediu de odihnă. De asemenea, avem circa 50 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 internaţi în spital, dar numărul solicitărilor pentru consult din partea persoanelor care acuză simptome de infecţie cu noul coronavirus este foarte mare şi în continuă creştere. Au fost zile în care s-au consultat şi peste 100 de persoane, cu tot cu pacienţii internaţi. Medicii nu mai fac faţă, sunt obosiţi, extenuaţi”, a mai spus șefa spitalului.

Foto: InquamPhotos – George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. „[…] mulţi localnici care pleacă în străinătate invocă simptome de COVID-19 pentru a se testa gratuit”
  Ha ha ha ha :))))

 2. buna treaba: 4 medici, din care 1 e plecat in concediu.

 3. In toata lumea civilizata, capitalista, comunista, etc, regulamentul asistentei medicale de urgenta spune ca pacientul acuza, medicul consulta.

 4. Bravo lor mă. Va iese covidu pe oki? Lumea nu e atât de proasta cat o considerați. Faceți testul mana voastră de medici :))

 5. Ba se poate testa. Puneți-i la spalat veceuri vreo 14 zile. Daca o fac, atunci le administrati testul.

 6. Sunt țări din UE unde testul covid este decontat de asigurările de sănătate ,la noi prețul urcă zilnic iar acuratețea e ca la laboratoarele Regina Maria 23 din 26 greșite .Ce să-i faci reactivi diluati,personal slab calificat cu salariu minim pe economie ,profituri imense pentru patronat ,reclamă bine plătită în media ,fraieri suficienți .

 7. Totul e de bine dar……nu vă văd bine. :))))

 8. testarea e gratuita, se roaga de oameni sa vina la testare cat mai multi si cat mai des.
  dar nicaieri in lume nu se aresteaza si nici nu vor vecinii dresati de vreun arahat sa-i linseze. toti stiu ca testarea e spre binele tuturor.

  la noi nu e o problema suficienta virusul, trebuia sa avem sonati ca arahat, medici cu grade sub acoperire, militieni abuzivi, klausi, ciolaci, nelutzi etc.

 9. sa le spele mata ,bolsevic imputit!

 10. Dar sa le faca teste gratuit celor care pleaca in vacanta e normal, nu-i asa?
  Oamenii astia vor sa mearga la MUNCA!
  nu sa stea acasa pe ajutoare sociale.

 11. Sa le dea sa linga o jumatate de lamâie in timp ce se uita in ochii lor. Si mai vedem cine are sau nu are gust.

 12. Eu le-as da rezultatul pozitiv daca e pozitiv, dar daca e negativ, l-as da in 3 zile, sa fiu sigur macar ca nu merg in vacanta in alta tara pe banii statului roman, ca depaseste termenul acceptat de toate tarile.

  • Și eu ti as da la supt marxist idiot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.