G4Media.ro

Șefa diplomației germane despre atacurile cu drone ale Ucrainei pe teritoriul rusesc:…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Mustafa.KarabasTUSAS

Șefa diplomației germane despre atacurile cu drone ale Ucrainei pe teritoriul rusesc: Rusia bombardează fără oprire ţinte civile în Ucraina, silozuri de grâne, spitale, biserici. Şi Ucraina se apără în cadrul dreptului internaţional

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a apreciat marţi că atacurile ucrainene cu drone asupra teritoriului rus, din ce în ce mai frecvente, sunt în conformitate cu dreptul internaţional, informează AFP, citată de Agerpres.

„Rusia a atacat Ucraina, de aceea Ucraina are un drept garantat de Carta Naţiunilor Unite de a-şi apăra ea însăşi ţara şi poporul”, a declarat şefa diplomaţiei germane în timpul unei conferinţe de presă, răspunzând la o întrebare asupra eventualelor riscuri de escaladare în conflict pe care le-ar reprezenta recentele atacuri ucrainene cu drone, atacuri ce se înmulţesc în regiunea Moscovei.

„Rusia bombardează fără oprire ţinte civile în Ucraina, silozuri de grâne, spitale, biserici. Şi Ucraina se apără în cadrul dreptului internaţional”, a declarat Annalena Baerbock în timpul acestei conferinţe de presă alături de omologul său estonian Margus Tsahkna.

„Ucraina urmează dreptul internaţional şi noi trebuie să fim clari asupra acestui subiect: noi nu vorbim doar de a pune capăt războiului, ci şi de a urma apoi planul de pace al preşedintelui (ucrainean Volodimir) Zelenski, ceea ce înseamnă a respinge Rusia în Rusia”, a declarat la rândul său ministrul estonian.

„Escaladarea este deja în curs”, a mai afirmat ministrul estonian, evocând între altele deportarea a mii de copii ucraineni în Rusia.

Moscova acuză Kievul de agresiunile cu drone, în timp ce Ucraina nu le comentează în general.

Marţi, Rusia a anunţat din nou că a doborât drone ucrainene pentru a cincea zi consecutiv. Atacul nu s-a soldat cu victime.

La sfârşitul lui iulie şi începutul lui august, aparate au fost distruse deasupra unor cartiere de afaceri din Moscova, provocând uşoare distrugeri pe faţada a două turnuri. În mai, două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului şi alte două au lovit imobile rezidenţiale din capitala rusă.

„Războiul soseşte pe teritoriul Rusiei”, a declarat la sfârşitul lui iulie Volodimir Zelenski.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...