G4Media.ro

Șefa diplomației germane: Berlinul nu este de acord cu furnizarea de avioane…

Șefa diplomației germane: Berlinul nu este de acord cu furnizarea de avioane de luptă occidentale Ucrainei

Ministrul german de externe Annalena Baerbock şi-a exprimat joi rezervele privind cererea Ucrainei de a fi aprovizionată cu avioane de luptă occidentale la începutul reuniunii miniştrilor de externe din statele G7 din localitatea Wangels, de pe coasta nordică a Germaniei, relatează dpa, citată de Agerpres.

Annalena Baerbock a trimis la respingerea de către statele occidentale a apelului Ucrainei de instituire a unei zone de interdicţie aeriană deasupra ţării. Ea a adăugat că „am adoptat de asemenea o poziţie clară” în privinţa furnizării de materiale pentru avioane.

Şefa diplomaţiei germane a spus că în timpul vizitei ei la Kiev de marţi a „vorbit despre cum putem sprijini Ucraina, în special cu lucruri care ţin de rezilienţa lor, de capacitatea lor de a se apăra, fără a contribui la o situaţie în care NATO să devină participant în acest război”.

Ministrul ucrainean Dmitro Kuleba a fost invitat să se alăture discuţiilor vineri. Cu prilejul unei vizite recente în Germania, el a cerut ca ţării sale să-i fie furnizate avioane de luptă moderne şi sisteme de apărare anti-rachetă. Potrivit AFP, la discuţii urmează să participe şi ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Annalena Baerbock a mai spus cu acest prilej că ţările cele mai defavorizate trebuie să fie protejate de repercusiunile războiului din Ucraina, relatează AFP.

„Fiind ţările cele mai industrializate, avem o responsabilitate specială”, a estimat Annalena Baerbock la începutul reuniunii care durează până sâmbătă.

Miniştrii vor discuta în special despre mijloacele „de a debloca blocada cerealelor” provocată de Rusia.

„2,5 milioane de tone de cereale sunt în prezent blocate în special în portul ucrainean Odesa, reprezentând provizii alimentare pentru un milion de persoane în lume”, a spus şefa diplomaţiei germane.

„Ţările africane şi din Orientul Mijlociu au nevoie de aceste cereale de urgenţă”, a adăugat ea, precizând că „această criză alimentară este agravată şi mai mult de efectele schimbărilor climatice la nivel mondial”.

„Bineînţeles, vom discuta despre continuarea susţinerii noastre pentru Ucraina, dar şi despre cum le putem veni în ajutor celor mai săraci în această situaţie”, a spus ea.

Sursa foto: Twitter / Auswärtiges Amt

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Berlinul este o enorma coloana a cincea pentru europa, si e mare pacat.

  • Folositi conceptul de coloana a cincea in mod eronat. Acesta se refera la actiuni clandestine facute de niste angenturi secrete. Ori aici e vorba de altceva: sunt discutii deschise, puncte de vedere care se exprima si dezicii luate dupa consultari. Unora se pare ca le e mai greu sa inteleaga diversitatea, transparenta, cooperarea, vi se pare ca totul se stabileste undeva, in secret si ca se dicteaza de sus in jos, Gandire tipic colectivista.

 2. Ca de obicei nemtii una vorbesc si alta fumeaza!!!De fapt vorbesc dupa ce fumeaza….. Niste farisei care trag de timp, poate-poate se termina razboiul si se baga si ei la masa tratativelor!!!!!

 3. nu e de acord cu trimiterea lor intregi ci pe bucati urmand sa fie asamblate in Ukraina 🙂

 4. Și gazul? Hai că se vede de la o poștă duplicitatea teutonilor.

 5. Bravo Germania!!!

 6. Germanii sunt penibili! Vântură vorbe și promisiuni apoi, când trebuie să se facă ceva concret pun o piedică hotărâtă. Sunt aliații Moscovei, evident. Mestecă vorbe precum apărarea Ucrainei și cerealele care trebuie să ajungă la oameni. Ne prezintă planuri cu independența lor viitoare față de Rusia și alte vrăjeli dar viziunea față de Ucraina este a unui loc care trebuie să accepte pierderile de teritoriu din partea Rusiei și care trebuie să-și predea cerealele lumii.

 7. pentru a pilota avioane sunt necesare sute de ore de zbor, avioane cu dubla comanda si instructori de zbor care sa ii asiste pe incepatori, totul necesita mult timp

 8. Asa cum rezulta din articol,sefa diplomatiei germane, AnnalenaBaerback, spune ca Germania contribuie si sprijina Ucraina, fara a contribui la o situatie in care NATO sa devina participant la razboi. Corect .Foarte corect .
  Mai spune ca – Berlinul nu este de acordcu furnizarea de avioane de lupta Ucrainei -.
  Majoritatea sunt in asentimentul doamnei .
  Dar l a intrebat oare pe dl Ciolacu al nostru ?
  De ce ?
  Pt ca potrivit site ,, Ziare Com”, autor Irina Chirtoc, ,, extras articol – Presedintele PSD Marcel Ciolacu, a declarat joi 21 04, ca nu este exclus ca tara noastra, sa trimita armament si avioane de lupta Ucrainei……..”
  Si daca s ar intampla asa ceva, dl Ciolacu sa fie copilot la un MIG .
  Noroc cu dl premier Ciuca, cu dl Presedinte Iohannis, si cu dl Dancu, ca au facut precizarile si corecturile necesare .
  Si multi isi pun intrebarea .
  L a intrebat pe dl Ciolacu, dna ministru german ?