G4Media.ro

Șefa Băncii Central-Europene: Economia zonei euro rezistă mai bine decât ne așteptam

sursa foto: Pexels.com

Șefa Băncii Central-Europene: Economia zonei euro rezistă mai bine decât ne așteptam

Activitatea economică în zona euro a încetinit în acest an comparativ cu 2022, dar va fi cu mult peste ceea ce se preconiza iniţial, în pofida inflaţiei şi crizei energetice, a declarat joi preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, citată de Agerpres.

„Datele au devenit mult mai pozitive în ultimele săptămâni, ceea ce ne face să credem că anul în curs nu va fi unul strălucitor, dar mult mai bun faţă de ceea ce ne temeam”, a declarat Christine Lagarde la Forumul de la Davos.

În special piaţa muncii din Europa „nu a fost niciodată atât de dinamică cu un număr al şomerilor la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani”, a adăugat preşedintele BCE.

Christine Lagarde a făcut referire în principal la Germania, prima economie a Europei, care ar urma să evite recesiunea în 2023, în pofida unei situaţii în continuare tensionate din cauza crizei energetice, potrivit unor declaraţii făcute zilele trecute de cancelarul Olaf Scholz. Lovită de inflaţie, care a majorat costurile de producţie în industrie, motorul economiei sale, Germania pare să reziste mai bine decât se anticipa graţie unui consum robust şi ajutoarelor publice consistente.

La rândul său, Comisia Europeană prognozează o contracţie a Produsului Intern Brut, atât pentru zona euro cât şi pentru ansamblul UE, în ultimul trimestru din 2022 şi primele trei luni din 2023, urmată de o revenire pentru restul anului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bineînțeles.
    👍🏻

  2. Privații muncesc, îi cam încurcă politicienii și bugetarii, deși ii plătesc foarte bine.