G4Media.ro

Ședință de guvern crucială: Orban și miniștrii discută amânarea plății ratelor la…

Ședință de guvern crucială: Orban și miniștrii discută amânarea plății ratelor la bănci și noi măsuri de sprijin pentru economie

Guvernul discută în ședința de guvern de azi de la ora 17.00 o propunere de ordonanță de urgență privind amânarea plăţii ratelor la bancă pentru persoanele fizice și juridice, dar și modificări la ordonanțele de urgență adoptate săptămâna trecută pentru sprijinirea economiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Executivul este pregătit să dea o ordonanţă de urgenţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme, pentru o perioadă maximă de nouă luni.

„La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârşitul acestui an. Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni, oamenii îşi vor reveni şi atunci lucrurile vor intra cu mult mai uşor într-o normalitate”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, la Realitatea Plus, că nu va fi nevoie de niciun certificat de stare de urgenţă pentru a obţine o astfel de facilitate, ci doar de o cerere către bancă.

Totodată, în cadrul şedinţei de Guvern, urmează să fie adoptate mai multe proiecte de ordonanţe de urgenţă privind domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit ordinii de zi afişate pe site-ul Secretariatului General al Guvernului și citate de Agerpres.

Astfel, printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă se are în vedere acordarea sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase pentru personalul din autorităţile şi instituţiile implicate în prevenirea, limitarea şi tratarea COVID-19.

Proiectul de act normativ vizează şi reglementarea finanţării influenţelor financiare determinate de creşterile salariale pentru personalul nemedical.

Executivul urmează să completeze, printr-o altă ordonanţă de urgenţă, prevederile OUG 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii.

Tot prin ordonanţă de urgenţă vor fi aduse completări la OUG 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 şi pentru stabilirea unor măsuri suplimentare de protecţie socială.

În şedinţa de Guvern va fi discutat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.

Pe agenda reuniunii mai figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, prelungirea şi prorogarea unor termene şi pentru reglementarea unor măsuri pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României.

Foto: Ludovic Orban / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

    • Măsuri la fel de ineficiente, birocratice, confuze si demagogice, anuntate cu pam-pam preelectoral de aceiasi INCOMPETEMTI.

  1. Cruciala ar fi dacă și-ar analiza instituțiile, dacă ar da afara toate ciurucurile pzdiste de la buget, dacă ar face o remaniere guvernamentala ca să-i înlocuiască pe miniștrii deja confirmați ca aerieni în frunte cu ala de la Sănătate, dacă ar începe resetarea statului și a economiei și ar renunță la populism, demagogie și minciuna.

    • KWI „Acesta este guvernul Meu”.
      Vela, Câțu, Costache, Anisei, Turcan, Popescu = toti sunt niste politruci incompetenti

  2. Se pregătește o nouă sesiune de vorbe goale a premierului cu nelipsitele: „vom face …, cu siguranță …, de asemenea …, greaua moștenire …, vom face analize serioase, în ceea ce privește … nu există, desigur că există dar…, etc.”.

  3. Să amână rate la banci pentru cei afectați de coronavirus,care își pierd locurile de muncă sau închid firmele…Nu fără nicio dovadă, așa că e carantină și aman și eu ratele că ce? Ce dacă îmi încaseze pensia,salariul de bugetar sau pensia specială…aman rata pentru că pot. Si mai vor guvernanții să meargă băncile, să avem lichidități în piață? De unde? Inconștienți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.