G4Media.ro

Şedinţa CSAT a fost suspendată după aproape 5 ore de discuții de…

Şedinţa CSAT a fost suspendată după aproape 5 ore de discuții de președintele Klaus Iohannis. Cotroceniul anunță că va fi reluată pe 19 decembrie

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care a avut loc marţi, a fost suspendată de preşedintele Klaus Iohannis, urmând să fie reluată pe data de 19 decembrie.

„Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, 11 decembrie, a fost suspendată de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite. Drept urmare, preşedintele României a decis reluarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 19 decembrie, pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Pe ordinea de zi a şedinţei conduse de preşedintele Klaus Iohannis s-au aflat subiecte referitoare la planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028, programul CSAT de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

„În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, preciza Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută într-un comunicat.

Tot săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, declara, după ce a fost audiat la comisia de specialitate a Senatului, că este foarte posibil ca la şedinţa CSAT să existe o informare cu privire la conflictul între Rusia şi Ucraina. „Este foarte posibil ca în cadrul CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă”, spunea el.

La şedinţa CSAT au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Gabriel Leş, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi secretarul CSAT Mihai Şomordolea. Directorul SIE, Gabriel Vlase, nu a participat la reuniune, el fiind înlocuit de un adjunct.

Foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. mai mult de jumate de participanti(Dancila, toatedr, dan, etc) sunt dusmani ai tarii, insa din pacate ei ne „pazesc” pe noi de democratie si statul de drept.

 2. CE ZAMBRE FACE CONTABILUL INFRACTORULUI VALCOV.
  INFRACTORUL VALCOV „GESTIONEAZA” FINANTELE TARII. CU MINTEA LUI DE INFRACTOR.
  O FI BINE ? ADICA PENTRU PROSTII CARE PLATESC ZIC.

 3. BAI ORLANDO, DE CE SA MAI PLATIM BA TAXE, NU E MAI BINE SA FACEM EVAZIUNE FISCALA?
  CA NE SCAPA SINISTRUL JUSTITIEI, OROTITORUL INFRACTORILOR.

 4. Pai cu cine sa discute, cu niste slugi ale lui putin? A vazut omul ca nu au nimic in planul de aparare al tarii ci stau cu totii cu gandul la OUGul sefului ,penalul dublu si in curand triplul infractor Dragnev!

 5. VESELIE, TATA, TOTI CA UNUL, SE INTELEG, PENTRU BINILI romaniei.
  GROTESC, SINISTRU.

 6. IN SALA ASTA E SI SINISTRUL TOADER, SCULA CU CARE SE PISHE TERICEANU SI DRAGNEA PE justitie.
  DUB CE SI-A TRAS SEVA DE LA LICURICIUL SEBI.

 7. I-o fi dat cu capetele de masa?!

 8. Din serialul Hotii si vardistii Azi am aflat din ce motiv- f intemeiat-, intaiul nostru turist al tarii s-a suparat pe Veorica si a trimis-o la plimbare cu tot guvernu ei de ciumati! O nemernicie mai mare nici ca putea sa faca penalii ! La solicitarea lu 6 case, ca Dragnea sa creasca imediat bugetul garzii lui pretoriene ( vezi imaginile cu chipiuri de la 1 Decembrie)- MACAR CU 25%- acest Orlano- ca altfel nu ii pot zice- s-a opus, dragi mu engisti! Si astfel bugetului sustinatorilor lui ( deci si al nostru) + banii lui de excursii au ramas la nivelul anului trecut ( cat al Germaniei si Frantei, luate la un loc!) Ba penalu FMI pe nume Valcov – ala cu lingourile benere ascunse in cimitire – ar fi spus ..sa se multumeasca sefu si cu atat, ca normal ar fi fost sa ne taie fondurile cu 50% – iar noi iubitori de placute si anticoruptie pesede sa mergem pe santiere sa lucram la autostrazile pe care ni le dorim atat , in loc sa plangem dupa legile staliniste macovei-soros ! -incheiat citatu din colectionaru de rembranturi Eu cred ca pana pe 19 dec – dupa succesul motiunii lu Sica- noul Guvern mu epesede o sa voteze un buget nou pt noi, macar cat al celor 2 tari de mai sus + Belgia, ca e tara mica – ca ati vazut si voi cati teroristi, cu cartele preplay, bantuie pe acolo!