G4Media.ro

Securizarea dispozitivelor electronice cu amprenta digitală nu e sigură sută la sută.…

Sursa foto: Unsplash / John Tuesday

Securizarea dispozitivelor electronice cu amprenta digitală nu e sigură sută la sută. Sunetele emise de degete pot ajuta la recrearea parolelor

Amprentele folosite de utilizatori pentru autentificarea pe smartphone-uri şi alte dispozitive pot fi recreate pe baza sunetelor pe care acestea le emit în momentul în care ating ecranele, transmite News.ro.

Avertizarea vine din partea unei echipe de cercetători americani şi chinezi, care tocmai au publicat un studiu în acest sens.

Swipe-ul (mişcarea degetului pe ecran) emite sunete specifice, iar pe baza acestor sunete, pot fi recreate amprentele degetelor, care pot fi folosite pentru deblocarea dispozitivelor electronice.

În urma testelor făcute, cercetătorii spun că pot ataca cu succes aproape 30% din amprentele parţiale şi aproximativ 10% din amprentele complete, din doar cinci încercări, la cea mai înaltă setare de securitate FAR (False Acceptance Rate).

Pentru a demonstra, cercetătorii au creat un instrument pe care l-au numit PrintListener. Acesta utilizează o serie de algoritmi pentru pre-procesarea semnalelor audio brute, care sunt apoi utilizate pentru a genera amprente sintetice. Descoperirea cercetătorilor ar putea fi folosită pentru îmbunătăţirea securităţii autentificării cu amprente, care este din ce în ce mai folosită.

Conform estimărilor făcute până în 2023, această industrie ar urma să ajungă să valoreze aproape 100 de miliarde de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...