G4Media.ro

Sectorul 6: Consiliul Local a aprobat documentația propusă de executivul Primăriei pentru…

sursa foto: Facebook/Primarie Sector 6

Sectorul 6: Consiliul Local a aprobat documentația propusă de executivul Primăriei pentru amenajarea a 300 de locuri de parcare

Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat, în şedinţa de marţi, mai multe proiecte de hotărâre referitoare la amenjarea a  300 de locuri de parcare, investiția fiind estimată la aproape 3,9 milioane de lei, fără TVA.

Documentația adoptată vizează: modernizarea parcării de reşedinţă de pe strada George Calboreanu nr. 4/bulevardul Iuliu Maniu; reabilitarea/reamenajarea parcării de reşedinţă de pe strada Crinul de Pădure; reamenajarea/reabilitarea parcării de reşedinţă de pe Aleea Parva; modernizarea parcării de pe bulevardul Constructorilor nr. 23, 25, 27; reamenajarea/reabilitarea parcării de reşedinţă de pe strada Fabricii; modernizarea parcării de pe Aleea Timişul de Sus, nr. 2; modernizarea parcării de reşedinţă de pe strada Răsăritului/strada George Calboreanu.

Dintre cele 294 de locuri de parcare, 261 vor fi amenajate pe terenurile unde au fost demolate garajele construite ilegal sau cu autorizaţie temporară, iar restul de 33 pe o suprafaţă ce se află „la stadiul de pământ”, iar şoferii au contracte de închiriere.

În Sectorul 6 sunt 45.431 de locuri de parcare ocupate, dar necesarul este mult mai mare, de aceea, specialiştii în mobilitate urbană au dezvoltat un proiect pilot prin crearea de noi spaţii pentru maşini, prin instituirea de sensuri unice, ridicarea maşinilor abandonate, reamenajări de locaţii şi demolarea garajelor, care va continua.

Mai mult, din mai, autoritatea locală va demara construcţia la parcarea supraetajată, cu demisol, parter, două etaje şi terasă circulabilă de pe bulevardul Iuliu Maniu 51-53, din zona Lujerului, ce se întinde pe 7.975 mp. Aceasta va avea 254 de locuri pentru maşini, dintre care 10 pentru persoanele cu dizabilităţi, 16 pentru motociclete şi 24 de spaţii pentru biciclete. În prezent, Primăria Sectorului 6 aşteaptă avizele de la Apa Nova.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 are în vedere, pe lângă crearea locurilor noi de parcare, şi întreţinerea celor deja existente. Un număr de 4.000 de parcări de reşedinţă vor fi reamenajate şi modernizate în această primăvară, prin Administraţia Comercială. Lucrările au început deja, odată cu demararea campaniei de curăţenie, iar 600 dintre acestea vor fi gata până la sfârşitul acestei săptămâni, după ce luni şi marţi echipele au marcat 294.

Reprezentanţii autorităţii locale precizează că şi-au propus ca, până la finalul acestui an, toate spaţiile pentru autoturisme din sector să fie „proaspăt trasate şi numerotate”. Anul trecut, Primăria Sectorului 6 a reuşit să amenajeze 3.000 de spaţii noi pentru maşini, relatează Agerpres.

sursa foto: Facebook/Primarie Sector 6

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Mi ați luat locul de parcare in mod abuziv și inuman…și mai vorbiți de ce veți face.. mi a murit băiatul pe 27 01 21 …nu am ieșit din casă până în aprilie. Am primit direct fără preaviz înștiințare că mi ați dat locul de parcare altcuiva… pentru simplul motiv că nu am plătit până la 31 03 21 locul… am făcut plângere peste tot…răspunsul…ne poate are rău. Calculatorul decide. Dar oamenii din spatele calculatorului.. care sunt plătiți din bani noștri. ei n au niciun cuvânt. Doar la alegeri.. dureros… și acum pe toate posturile Băsescu.. nu tot calculatorul și legea funcționează…pierde casa din Primăverii….săracul.. eu mi am pierdut unicul fiu ,, omorât în trei zile la spitalul municipal București. Care este diferența dintre noi. Că eu sunt un simplu om necunoscut. Iar el este ,, Băsescu,, dacă însă am numara anii de școală nu ne comparăm….eu am vreo 26…dar sunt o necunoscuta….mi este rușine că mai exist in aceasta lume mizerabila in care ne vorbiți numai la viitor. Vom face ,vom studia și mai nou.n ,, simulăm…DUREROS…mi e silă că mai exist…

  • Îmi pare rău pentru durerea Dvs. Sper sa treceti cu bine peste aceasta extrem de grea perioada din viața Dvs.

 2. O SA MAI IASA CIUCU PRIMAR CÂND O ÎNVIA CEAUȘESCU

 3. Ref. la dărâmarea garajelor din Bl. Constructorilor nr.25 și nr.27, dl. Primar al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, încalcă hotărârea judecătorească definitivă dată prin DECIZIA CIVILĂ NR. 1450 din 12.03.2018 a SECȚIEI A VIII-A CONTENCIOS ADMINISTRATIV împotriva deciziei Primăriei Sectorului 6 de a dărâma garajele. Deși dl. Primar are această decizie civilă în arhiva serviciului sau Disciplina în Construcții, nu dorește să acționeze pe căi legale, preferând să ocolească legea.

 4. Dărâmarea garajelor din Bl Constructorilor nr.25 și nr.27 încalcă decizia civila nr. 1450 din 12.03.2018 împotriva deciziei Primăriei Sectorului 6 de a dărâma garajele. Această hotărâre judecătorească definitivă este cunoscută de primarul Ciprian Ciucu deoarece se află la serviciul primăriei Disciplina in Construcții.

 5. Bună ziua ar trebui sa facă locuri de parcare eu stau lângă locuri de parcare am masina dar nu pot beneficia de lac de parcare sunt alți care au dreptul de parcare alți sau lăsat mașinile în parcare și nu lea mai scos de acolo sunt foarte dezamăgită de ce se întâmplă

  • Dezamăgiti ar trebui sa fie parintii, invatatoarea si profesorii dvs.
   Daca aveți copii, să știți ca-i faceti de rusine si rad mamichiile de proasta cand va scrieti pe wațap.
   Cat ati dat ca sa luati carnetul, si ce an, in ce localitate?

 6. In București sunt înmatriculate cca 1.5 milioane de mașini. Din acestea cred că numai o treime sunt parcate în parcări amenajate închiriate. Restul sugruma traficul ocupând o banda de circulație , trotuarele spatiile verzi. Aceștia nu sunt taxați in nici un fel. Daca tot sunt ocupate benzile de circulație , sa scoată semnele de parcare oprirea/ interzisa care sunt puse degeaba și să se facă parcări , iar cu banii obținuți sa se facă parcări supraetajate la același preț ca acum și în timp să se elibereze arterele de circulatie și trotuarele.

  • Bucureștiul are, oficial, 1,8 milioane locuitori, multi bătrâni si destui copii – ei nu (mai) conduc si nici n-au automobile.
   De unde pana unde ideea ca sunt 1,5 milioane inmatriculate in oras?
   A, sunt vreo 2 milioane de „flotanti”, multi chiriași la negru, care au pretenția sa primească loc de parcare pentru cazanele lor? Dar daca ar lucra „afara” si n-ar avea dreptul la un loc de parcare, ar mai chitai atât? Nu, ca acolo asa e civilizat, sa folosesti transportul in comun, bicicleta, propriile picioare…

 7. În sectorul nostru avem trei probleme foarte stringente:
  1. Terminarea lucrărilor la pasajul de trecere de la stația de metrou Piața Drumul Taberei, care demonstrează ca dacă Orban și guvernul lui din 2020 nu erau fermi nici azi nu circula metroul în Drumul Taberei.
  2. Comunicația Prelungirea Ghencea-Linia de centura care creează cel mai stresant sector de circulație din sectorul 6.
  3. Înlocuirea conductei de pe Preciziei care creează la capătul tramvaiului 7n „dop” care ieri forma o coada de mașini ce începea din Iuliu Maiu.

  Intrebare ptr dl. Ciucu: v-ati schimbat orientarea politică și ideologica după primul an de mandat și ați preluat „suflul novator” al oamenilor PSD, din Consiliul local, care vor pleda site die doar ptr parcări? Dacă e asa, punți jos armele și topoare și mergeți la pescuit pe Lacul Mori. (prietenii știu dede spun/va recomand asta).

 8. Multe locuri de parcare in spic au fost desființate pe bucla de pe Drumul taberei.
  Daca ciuciu le-ar reface, ar face bine.

 9. Este cea mai proasta alegere de a face o parcare supraterana in Bd.Iuliu Maniu Nr.51-53. din urmatoarele observatii deoarece locuiesc din 1978:
  -Este o lipsa de aer total in acea zona inchisa. Inca o constructie de ziduri si geamuri de 3 etaje va fi un dezastru pentru nou nascuti si nu mai vorbesc de persoane bolnave.
  -Au venit de la Apa Nova si au facut niste saoaturi fara rost dar au intrwrupt curentul stradal din spatele Mega Image .De 4 luni am facut reclamatie sa rwzolve peoblema la ASA ZISA Companie de la primarie , si nu a venit nimeni.
  -Studiati zona cu oameni care sunt capabili sa inteleaga nevoile tuturor categorii de locatari.
  -DACA S-AR DESFINTA ZONA DE LOCURI DE JOACA PT COPII AS DORII SA SE DEA PUBLICITATII CAT A COSTAT SI CINE ISU IA RESPONSABILITATEA ACESTOR SUME.
  ASTEP RASPUNS

 10. Poate se vor reface și locurile de parcare în spic de la Drumul Taberei 20, care au existat înainte de construcția stației de metrou Favorit ,dar pe care Metrorex a uitat sa le refacă asa cum ar fi trebuit și acum prima banda e permanent ocupata de mașinile staționate…

 11. Ce vrăjeală frumoasă!
  De fapt se toacă foarte mulți bani pentru a reduce posibilitățile de parcare. Unde încăpeau înainte lejer 2 mașini, acum, după marea și scumpa reamenajare, va mai parca doar una. Unde parcau 3 vor mai parca doar 2.
  Aș prefera să plătesc funcționării doar ca să doarmă, să nu facă nimic. Poate așa vor strica mai puțin.
  Ceilalți unde mai parchează?

  PS: abia aștept ca Valea Prahovei să se umple cu parcări de reședință. Să-i văd atunci pe bucureșteni cum vor parca.