G4Media.ro

Sectorul 2 din București: Primăria a pun în dezbatere publică tarifele pentru…

Sectorul 2 din București: Primăria a pun în dezbatere publică tarifele pentru salubrizare pentru utilizatorii casnici

Primăria Sectorului 2, condusă de Radu Mihaiu (USR PLUS) a pus azi în dezbatere publică un proiect privind aprobarea tarifelor aplicabile utilizatorilor casnici pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor, potrivit Agerpres.

„Se aprobă tariful de 798,52 lei/tonă fără TVA pentru activităţile de colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere municipale în amestec realizate pentru utilizatori casnici de pe raza sectorului 2 (…) Se aprobă tariful de 617,17 lei/tonă fără TVA pentru activităţile de colectare separată, transport, sortare şi depozitare reziduuri a deşeurilor din ambalaje (reciclabile) realizate pentru utilizatorii casnici de pe raza Sectorului 2”, prevede proiectul citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru implementarea şi dezvoltarea colectării separate a deşeurilor pe raza sectorului 2 se subvenţionează parţial, de la bugetul local, tariful de 617,17 lei/tonă fără TVA, astfel încât utilizatorii casnici vor achita suma de 0,99 lei/tonă fără TVA.

Utilizatorii casnici sunt reprezentaţi de: persoanele fizice care au calitatea de proprietari ai imobilelor din sectorul 2; chiriaşul/locatorul/concesionarul/administratorul imobilelor cu destinaţie rezidenţială ce constituie proprietatea statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi persoane juridice titulare ale dreptului de proprietate pentru imobile cu destinaţie rezidenţială.

În referatul de aprobare al proiectului se aminteşte că, printr-o hotărâre din octombrie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a anulat taxa de habitat ce fusese instituită prin hotărârea Consiliului Local nr. 32/2019.

„În aceste condiţii, finanţarea serviciilor de salubrizare legate de taxa de habitat trebuie făcută prin tarife aprobate de Consiliul Local (…) Persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari vor încheia contracte cu operatorul (operatorii) autorizat în baza tarifelor aprobate de Consiliul Local”, prevede sursa citată.

Persoanele interesate pot transmite în scris propuneri, sugestii sau contestaţii la sediul Primăriei Sectorului 2, str. Chiristigiilor nr. 11 – 13, Sector 2, Serviciul Registratură, Relaţii cu Publicul sau pe adresa de e – mail: corina.duinea@ps2.ro; telefon: 021.209.62.23, până la data de 18 februarie.

Foto: Deșeuri la marginea Bucureștiului / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Buna seara,
  Am transmis zeci de Sesizări in legatura cu mizeria din Sectorul 2 de la periferia acestuia(zona Lacului Dobroiesti,prelungirea Parcului Dobroiesti ) si nu s-a intamplat nimic.Considerati ca dupa stabilirea tarifelor va fi mai multa Curatenie?Noi încă mai speram.
  Cu stimă,
  Petre Voicu,
  Str.Sold.Zambila Ioniță s2

 2. Buna ziua. Cu taxa de habitat achitată pe anul trecut, daca nu a fost legală, ce se intampla cu banii evitați? Pe anul 2021, după data de 01.03, cu cine încheiem contract de salubritate? De unde stim noi care sunt firmele autorizate si cum procedăm Multumesc.

 3. Si cum se va cantari gunoiul colectst??? Vor fi dotate masinile de gunoi cu can’t are si la fiecare Cole tare va in mana cetatenilor bonurile care atesta greutatea gunoiului colectst de la fiecare gospodarie????

 4. Referitor la ADP-SPATII VERZI,se poate ca în viitor oameni primăriei să nu mai tundă iarba imediat cum rasare? An de an o taie de la rădăcina si rămîn spatiile ca după secetă tot anul.Atunci de unde verdeață?Totul se face parca în dușmănie. În mod special Str.Maior Băncilă

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.