G4Media.ro

Sectorul 2: Consiliul Local a adoptat un proiect privind acordarea de tratamente…

Sursa foto: Pixabay

Sectorul 2: Consiliul Local a adoptat un proiect privind acordarea de tratamente stomatologice adulţilor şi copiilor în situaţii de dificultate

Un proiect privind acordarea de tratamente stomatologice adulţilor şi copiilor în situaţii de dificultate a fost adoptat de Consiliul Local Sector 2, în şedinţa de miercuri, relatează Agerpres.

„Se aprobă de principiu derularea proiectului ‘Policlinica socială – Zâmbet pentru toţi'”, prevede hotărârea votată cu 24 de voturi „pentru”.

Prin acest proiect, DGASPC Sector 2 va furniza servicii medico-sociale, prin intermediul a două cabinete de medicină dentară, la adresa din bulevardul Gării Obor nr. 12, sub forma consultaţiilor, intervenţiilor şi tratamentelor stomatologice specifice pentru circa 1.000 de persoane anual.

Anual, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate alocă buget pentru decontarea totală sau parţială a serviciilor stomatologice de care pot beneficia cei aflaţi în sistemul de sănătate publică.

Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), pe 29 noiembrie 2019 lista furnizorilor de medicină dentară ce beneficiază de decontări ale serviciilor de acest tip cuprinde 159 de cabinete de medicină dentară la nivelul Capitalei, dintre care 28 au sediul în sectorul 2. Cei care se adresează acestor cabinete pot beneficia de o decontare a serviciilor stomatologice (în limita plafonului impus de CASMB), diferenţa, în funcţie de intervenţiile necesare fiind suportată prin forţe proprii.

Plafonul impus de CASMB pentru cabinetele medicale cu care sunt încheiate contracte este de aproximativ 2.000 de lei lunar, care de cele mai multe ori se epuizează din prima zi de la alocare.

În acest context, persoanele în dificultate nu pot accesa serviciile şi tratamentele de specialitate, deoarece implică eforturi financiare „considerabile sau de nesuportat”.

Pe de altă parte, pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie specială şi pentru persoanele adulte instituţionalizate, DGASPC Sector 2 este obligată să asigure servicii socio-medicale, inclusiv servicii stomatologice, stipulează proiectul.

Anual, prin intermediul proiectului vor beneficia de servicii stomatologice: persoane vârstnice marginalizate social sau cu risc de marginalizare socială aflate în evidenţa DGASPC Sector 2, copiii beneficiari de protecţie specială în evidenţa DGASPC Sector 2, copiii din familiile marginalizate social sau cu risc de marginalizare socială aflate în evidenţa DGASPC Sector 2, persoane adulte, vârstnice şi cu dizabilităţi, aflate în centrele rezidenţiale din subordinea DGASPC Sector 2, persoane în situaţii de marginalizare socială sau cu risc de marginalizare socială aflate în evidenţa DGASPC Sector 2.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter