G4Media.ro

Secția pentru judecători din cadrul CSM a hotărât că nu se impune…

Secția pentru judecători din cadrul CSM a hotărât că nu se impune suspendarea judecătorului trimis în judecată pentru că a condus mașina sub influența alcoolului

Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, că nu se impune suspendarea judecătorului Damian Dolache de la Curtea de Apel București, trimis în judecată în urmă cu două săptămâni sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Decizia a fost luată cu 7 voturi împotriva suspendării și doar 2 voturi pentru. De regulă, magistrații puși sub acuzare pentru săvârșirea unor fapte penale sunt suspendați de CSM, ceea ce înseamnă cu nu-și mai pot exercita atribuțiile și nu sunt plătiți. De pildă, procurorul Onea este suspendat de peste șase luni, iar procurorul Negulescu de un an.

Potrivit Parchetului General, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti și a fost sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. oare daca nu era magistrat cum ar fi fost situatia?

  2. Nu e sub influenta alcoolului ci in stare de ebrietate. Conducerea sub influenta alcoolului e pana in 0.4mg/l in aer expirat si constituie doar contraventie.

  3. CSM-ul MAI PRESUS DE LEGE, in primul rand!

  4. la redactia asta cred ca media de varsta este 19 ani :)))

    Nu ca e ok sa umble lumea beata la volan, dar sa nici nu comparam ce i se imputa (eu nu cred c-a facut nimic) lui Onea cu condusul beat…

  5. Ar fi trebuit sa isi dea demisia sau sa se ceara in concediu cu sau fara plata, dupa cum ii iesea din pontaj. Daca nu, trebuia suspendat fara discutie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.