G4Media.ro

Secția de investigare a magistraților devine azi operațională. Peste 1400 de dosare…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Secția de investigare a magistraților devine azi operațională. Peste 1400 de dosare cu magistrați în curs de soluționare vor fi preluate, inclusiv cazurile care îi vizează pe procurorii acestei secții, cum este cazul Adinei Florea

23 octombrie este data la care nou înființata Secție pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului general devine operațională. De astăzi, toate dosarele cu magistrați vor fi preluate de noua secție. Este vorba de peste 1400 de dosare din întreaga țară: în jur 300 de la DNA, peste 260 de la Secția de urmărire penală și criminalistică (SUPC), câteva de la DIICOT și Secția Parchetelor Militare, restul de la cele 16 parchete de pe lângă curțile de apel din țară, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

  • UPDATE 1: În prima zi de lucru, şefa Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Florena Esther Sterschi, a propus-o ca adjunct pe procuroarea Adina Florea, candidata lui Tudorel Toader la şefia DNA. Numirea propriu zisă va fi făcută de preşedintele CSM, judecătoarea Simona Marcu.
  • Cât câștigă un procuror al Secției pentru magistrați. Potrivit surselor G4media, un procuror de execuție al nou înființatei Secții pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, cum ar fi de exemplu, Adina Florea, va câștiga lunar în jur de 15.000-16.000 de lei la care se adaugă aproape 10.000 de lei diurne în condițiile în care ea este asimilată detașaților și are domiciliu în altă localitate.

Adina Florea va fi anchetată de colegii ei. Vor fi preluate la Secția pentru magistrați inclusiv dosarele de la DIICOT și SUPC privind protocolul publicat de Vâlcov, cauze care o vizează pe Adina Florea, candidata lui Tudorel Toader la șefia DNA, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro Culmea e că Adina Florea a obținut vineri un post de procuror de execuție la această secție, în urma unui interviu desfășurat vineri la CSM și, prin urmare, ea ar putea fi investigată de colegii ei.

Kovesi, Coldea și Maior vor fi anchetați de Secția pentru magistrați. Vor fi preluate și dosarele deschise la Secția Parchetelor Militare (SPM) privind protocoalele încheiate de SRI cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ alias Parchetul general sau Ministerul Public) și care îi vizează pe Laura Codruța Kovesi și foștii șefi ai SRI, George Maior și Florian Coldea, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro. ”Dacă într-o cauză este un magistrat implicat, atunci dosarul merge la această secție”, a declarat un judecător, care a dorit să își păstreze anonimatul.

Vor fi preluate toate arhivele cu magistrați, o bază de date formidabilă, mai tare ca vechea SIPA. Nou înființata Secție pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului general va prelua și arhivele cu dosarele privind magistrații de la celelalte parchete. ”E vorba de arhiva curentă (care vizează ultimii 2-3 ani) și arhiva generală, care conține dosarele cu magistrați clasate și care nu au fost distruse, adică cele din ultimii 15 ani”, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro. Numai arhiva de la SUPC ar conține 1527 de dosare cu magistrați, soluționate, deci în total, din întreaga țară, vor fi de ordinul miilor. În România sunt în jur de 7000 de magistrați și aproape fiecare dintre ei a avut măcar o plângere formulată împotriva lui de un justițiabil nemulțumit, au explicat sursele G4Media.ro. ”Noua secție va avea o arhivă de date extrem de importantă. Practic, fiecare plângere soluționată, clasată, împotriva unui magistrat din ultimii 15 ani, va ajunge la ei. Actuala putere a înfierat SIPA (serviciul secret al Ministerului Justiției care a funcționat pe vremea PSD-ului lui Adrian Năstase), însă noua secție pentru magistrați va avea acces la o bază de date cu informații despre magistrați mult mai importantă ca SIPA”, a explicat un procuror pentru G4Media.ro.

Cine vor fi primele ținte ale noii secții. ”Câțiva judecători de la Înalta Curte și unii procurori DNA vor fi primele ținte ale noii secții. Kovesi, Lăncrănjan (procuroarea lui Dragnea – n.r.), Negulescu, Onea vor fi primii clienți. Grav este că procurorii Secției pentru magistrați vor putea începe acțiunea penală împotriva unui judecător incomod și îl vor putea suspenda automat din funcție, îl vor scoate din joc. Până acum, Inspecția Judiciară se uita în actele din dosare, dar procurorii Secției pentru magistrați vor putea intra în computerele sau telefoanele magistraților, dacă încep urmărirea penală împotriva lor. Sau gândiți-vă ca un inculpat îi face plângere unui magistrat de la Satu Mare și acesta este plimbat pe drumuri, pe banii lui, la București. Credeți că va mai face sau va mai judeca dosare sensibile acel magistrat?”, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Impunitate totală pentru magistrații corupți în perioada imediat următoare.  În vreme ce se așteaptă ca magistrații incomozi să fie printre primele victime ale noii secții, colegii lor corupți ar putea sta liniștiți. ”Gândiți-vă că, mâine, un magistrat din țară ia mită. Cine îl prinde? DNA avea capacitatea să facă un flagrant, în vreme de noua secție abia se pune pe picioare și este populată cu oameni care nu au făcut în viața lor dosare operative. Șefa secției (Florena Esther Streschi – n.r.) a fost grefier și apoi, după ce a devenit procuror, a lucrat numai la Resurse Umane. Cum să prindă ei un magistrat care mâine ia mită? Chiar și un magistrat, care beat fiind, provoacă un accident rutier grav. Fac ei, cei 6 selectați până acum, urmărire penală proprie, vor merge pe teren la fața locului?”, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Vineri, o comisie din CSM a selectat procurorul șef al Secției pentru magistrați în persoana procuroarei Florena Esther Sterschi, fostă noră a generalului SRI Ionel Marin, prim-adjunctul directorului PSD al SRI, Radu Timofte. Alți 5 procurori de execuție au fost selectați, printre care Iuliana Magdalena Olteanu alias ”Cristina” de la Securitate sau Adina Florea, candidata lui Tudorel Toader la șefia DNA.

Comisia de la Veneția a recomandat renunțarea la înființarea acestei secții, însă cu toate acestea ea devine operațională începând de azi, 23 octombrie.

Foto: Adina Florea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. 1. Cand a facut ultima oara DNA flagrant ? Abia dupa ce a picat lck.

    2. Era OK ca DNA sa aiba aceste dosare, dar noua sectie nu ! Ha, ha !

    3. DNA avea dosarele in lucru (a se citi „in nelucrare” de ani buni) tocmai pt a pune presiune pe judecstori.

    • Eşti un postac antijustiţie care nu păcăleşte pe nimeni cu dezinformări luate cu copy/paste de la cei care te trag de lesă, javră ticăloasă ce eşti.

    • @X :
      Sa stii ca nu e cazul sa postezi zilnic ! Suntem lamuriti de mult timp ca esti un bou „imbujorat” care ia bani de pomana pt tampeniile pe care le scrie !

      PS. Mai bine ia-le banii pt link-uri (te compromiti mai putin asa iar pe noi ne enervezi mai putin, pt ca oricum nu le bagam in seama) ! :)))

  2. Opozitia trebuie sa aiba in programul sau desfiintarea acestei sectii.

    • E cea mai PSDistă/securistă chestie să ai penali „anchetând” penali.

      Se aşteaptă oare cineva ca sluga comunistă Adina Florea să permită propria sa anchetare?

      Cât de dobitoci sunt românii fiindcă votează PSD?

  3. Ciuma asta isi va ”ancheta ”propriul dosar ? Tipic…..

  4. Fadoino, altfel spus X , asta e visul de aur al coruptilor : probele sa fie rezultate exclusiv din flagrant iar sustinerea asta izvoraste si ”tine”exclusiv la corupti si la cei care nu stiu ce e coruptia ! Alta aberatie e aceea ca ar fi necesare masuri…………. „preventive „! Ce ? Vaccinuri probabil. Pai instruiti voi la partid cu specialisti, pe sutele alea de milioane primite de la buget pe cei susceptibili (primari, ministrii, consilieri etc) in privinta coruptiei !!

  5. @ 2087 = 1984

    Dupa ce m-ai facut cu ou si cu otet, zi-mi si niste contraargumente la ceea ce am scris.

  6. @ ” lui x”

    Se pare ca stai prost cu logica.

    1. In articol se spune ca noua sectie nu are personal SUFICIENT pt a realiza flagranturi.

    De aceea am intrebat „cand a facut ultima oara DNA vreun flagrant ?”, caci personal avea kklau.

    2. Unde am afirmat eu ca doar pe baza flagrantului se poate TRIMITE cineva in judecata?!

    Problema este ca bazandu-te doar pe interceptari (FARA mandat sau cu mandat pe siguranta nationala), pe transcrieri facute anapoda, pe integistrari masluite toate dosarele sunt •pustiu” daca ajung la niste judecatori FARA nas in suflet, FARA sa fie innamoliti in campul tactic.

    • ba, tu esti idiot? infractorii scapa si tu le tii partea. nu te intereseaza ca au fost inregistrati in timp ce furau, luau mita, etc. te intereseaza ca cei care inregistrau nu le-au cerut voie. esti un jeg uman, X, un jeg uman care nici la tomberon nu meriti sa fii aruncat

  7. Romanii nu mai vor Justitie cu Injustitie!

    In conditiile unei coruptii generalizate in care se afla Romania, Secția de investigare a magistraților este una din institutiile vitale pentru combaterea acestui fenomen extrem de nociv. Din experienta a peste 13 ani de procese privind diferite suprafate de teren insumate in 12 Ha, suprafete situate in Fundeni-Dobroesti care au apartinut bunicului unui membru al familiei mele (retrocedari), suprafete instrainate sau autorizate spre instrainare, in totalitate, de catre Primaria Dobroesti si Prefectura Ilfov in conditii nelegale, am constat ca intre conducatorii politici ai acestor institutii si instantele de judecata, Judecatoria Buftea, Judecatoria Cornetu, Tribunalul Bucuresti si pe anumite canale si instatele de control judiciar, exista comunicari, influente, derulari de proceduri judiciare viciate extrem de grav, sentinte, etc. care ma determina sa am prezumtia de existanta coruptie intre conducatorii Primariei Dobroesti, ai Prefecturii Ilfov si o parte dintre judecatorii instantelor mentionate. In Romania judecatorii au dat zeci de mii de sentinte, daca nu sute de mii, in favoarea coruptilor, politicieni, pretinsi oameni de afaceri, etc. retrocedari, succesiuni, licitatii, etc.

    In contextul necesitatii independentei actului juridic, in totalitate, este necesar ca aceasta institutie sa fie independenta, real, nu subordonata direct sau indirect politicului sau altor institutii judiciare romanesti pentru ca corb la corb nu-si scoat ochii!

  8. VIVAT SINISTRUL JUSTITIEI! VIVAT SINISTRUL CUPLU TERICEANU -DRAGNEA!
    INDRAZNESC JUDECATORII SA SE IA DE CEI DIN PARTID SI CLIENTELA ? PE EI CU „RANGA”!