G4Media.ro

Secretarul Trezoreriei SUA lucrează cu ţările G20 la un impozit pe profit…

Secretarul Trezoreriei SUA lucrează cu ţările G20 la un impozit pe profit minim la nivel global. În vizor – multinaționalele

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat luni că lucrează cu ţările G20 la un impozit pe profit minim la nivel global şi a afirmat că refacerea colaborării multilaterale va întări economia globală şi va susţine interesele americane, transmite Reuters, preluat de news.ro.

Într-un discurs susţinut înainte de prima sa participare la reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi ale Băncii Mondiale în calitate de secretar al Trezoreriei, Yellen a semnalat un angajament mai puternic al SUA în probleme de la schimbările climatice la drepturile omului şi până la erodarea bazei fiscale.

Un impozit minimă global propus de administraţia Biden ar putea contribui la încheierea unei ”curse de 30 de ani până la nivelul minim al impozitului pe profit”, a declarat Yellen la un eveniment online găzduit de Consiliul pentru afaceri globale din Chicago.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Astia sunt ca Dragnea, cum să impozitezi multinationalele, ciuma roșie!!!

    • Pe cifra de afaceri sau transferuri bancare. Altefel n-are rost. Centrele de cost, altii le-au perfectionat in lipotori pe care tot auditul-ul de la institutii nu l-ar intelege. Iar cei care au cap pentru ada ceva sunt angajati de multinationale si ajutati de avocați sa faca o structura intangibilă de catre autoritati. Sponsorizarile catre ONGuri, servicii si partide rezolva micile dificultati aparute pe parcurs.

      Daca intr-adevar se vrea, atunci din masa monetara de bani si criptomonede sa se aloce un venit minim garantat FIECAREI Persoane Fizice, indiferent daca e boschetar sau ministru. Restul de alocari directe, la finantarea sanatatii si poat si ceva la educatie. Din 15% masa monetara creata din nimic(din minus 7 sau plus 5 sau cat or fi cresterea economica) anual 5% se poate aloca in acest fel. Un proiect pilot sa zicem.

  2. Stânga face ce știe, ia de la cei care produc să împrăștie la leneși și asistați

  3. o stire interesanta dar ce pacat ca finalul este un fake .