G4Media.ro

Secretarul general al ONU: Doar un vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19…

Secretarul general al ONU: Doar un vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19 ar permite revenirea lumii la un sentiment de normalitate

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat miercuri că împotriva COVID-19 „un vaccin sigur şi eficient ar putea fi singurul instrument care ar permite revenirea lumii la un sentiment de normalitate”, exprimându-şi speranţa ca acesta să fie creat până la sfârşitul anului, transmite joi AFP, preluată de Agerpres.

Un astfel de vaccin „ar salva milioane de vieţi şi nenumărate miliarde de dolari”, a adăugat Guterres în timpul unei videoconferinţe cu cele aproximativ cincizeci de ţări africane membre ale ONU. El a pledat pentru o accelerare a dezvoltării vaccinului şi pentru accesibilitatea acestuia. Trebuie să fie „universal” şi „să ajute la controlul pandemiei”, a mai precizat Guterres.

„Avem nevoie de un efort ambiţios pentru a garanta (…) o abordare armonizată, integrată şi optimizată pentru a maximiza viteza şi scara necesare pentru implementarea universală a unui astfel de vaccin până la sfârşitul anului 2020”, a subliniat secretarul general al ONU.

Antonio Guterres a declarat că apelul său din 25 martie vizând donarea a două miliarde de dolari pentru un plan umanitar de amploare al ONU ca răspuns la pandemie a reuşit să conducă la strângerea, până în prezent, a „aproximativ 20%” din această sumă.

Datorită Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), ONU a reuşit să aprovizioneze 47 de state africane cu teste pentru COVID-19, a menţionat secretarul general al organizaţiei.

Totodată, Guterres a salutat eforturile mai multor guverne africane de atenuare a consecinţelor pandemiei, citând Uganda, unde autorităţile au amânat un impozit pentru a sprijini companiile, Namibia, care oferă venituri de urgenţă pentru muncitorii care şi-au pierdut locul de muncă, Capul Verde care acordă ajutor alimentar sau Egiptul care a redus impozitarea industriilor.

Foto: Facebook António Guterres UNSG

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ce chestie interesantă!
    Bine că ne-am luminat!

  2. Normal ,industeia Pharma tot mereu.
    Si daca te vaccinezi la 20 de ani si peste 15ani faci un cancer ca efect secundar , cine raspunde?

  3. Un vaccin sigur si eficient impotriva COVID-19 o sa apara abia peste 10-15 ani. Au trecut aproape 17 ani de la epidemia de SARS si inca nu exista vaccin. De HIV si stie de vreo 50 de ani si inca nu ai vaccin. Chestia ca o sa avem vaccin impotriva covid-19 in cateva luni sau intr-un an sunt fantezii. Cine o sa se vaccineze o sa fie fix un cobai de laborator. Vaccinurile au nevoie de mult timp pentru a fi testate, pentru a vedea reactiile adverse, pentru a ajusta doza, pentru a descpoeri contraindicatii, etc. Nu poti sa pocnesti din degete si hopa ai vaccin. Eforturile lumii medicale ar trebuie sa se concetreze pentru gasirea unui tratament eficient.

    • Total de acord. Chiar si vaccinul pentru gripa normala are doar 50% sanse sa imunizeze persoana vaccinata, ca sa nu mai zic ca vaccinul se schimba de la un an la altul pentru ca virusul dezvolta mutatii (cercetatorii deobicei studiaza efectele virusului in cealalta emisfera si pe baza lor dezvolta vaccinul care sa fie gata pentru anul respectiv). Eu unul astept frumos pana la toamna, sa dea Domnul sa inceapa si la noi testele de anticorpi, ca sa se vada o data pentru totdeauna ca o masa critica din populatie a fost deja infectata (asimptomatici sau simptome usoare), iar toata nebunia asta cu inchisul economiei nu doar ca a fost exagerata, ci a produs pe termen mediu-lung mai multi morti decat virusul in sine. China si Organizatia Mondiala a Sanatatii o sa plateasca cu varf si indesat intr-un final.

  4. Cu China în Consiliul pt. drepturile omului, ONU nu mai are credibilitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.