G4Media.ro

Secretarul general al ONU anunţă că au fost concediați nouă membri ai…

sursa foto: captura video

Secretarul general al ONU anunţă că au fost concediați nouă membri ai personalului Agenției pentru refugiați Palestinieni care ar fi fost implicați în atacul terorist al Hamas din 7 octombrie

Dintre cei 12 membri ai personalului UNRWA care ar fi fost implicaţi în atacul mortal comis de Hamas pe 7 octombrie în Israel, nouă au fost concediaţi, unul a fost ucis, iar identitatea altor doi este „în curs de clarificare”, a declarat secretarul general al ONU, António Guterres, citat de CNN, conform News.ro.

„Organizaţia Naţiunilor Unite ia măsuri rapide în urma acuzaţiilor extrem de grave împotriva mai multor membri ai personalului Agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA)”, a declarat duminică Guterres, adăugând că organismul de supraveghere al ONU a lansat deja o anchetă şi că urmează o analiză independentă.

„Orice angajat al ONU implicat în acte de terorism va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală”, a mai spus secretarul general.

Cu toate acestea, el a îndemnat ţările să continue asistenţa financiară pentru UNRWA, care sprijină 2 milioane de locuitori din Gaza care depind de acest „ajutor critic” pentru „supravieţuirea zilnică”, avertizând că finanţarea actuală a agenţiei „nu îi va permite să îndeplinească toate cerinţele pentru a-i sprijini în februarie”.

„Deşi le înţeleg îngrijorarea – eu însumi am fost oripilat de aceste acuzaţii – fac un apel ferm la guvernele care şi-au suspendat contribuţiile pentru ca, cel puţin, să garanteze continuitatea operaţiunilor UNRWA”, a declarat Guterres.

 

„Presupusele acte abominabile ale acestor membri ai personalului trebuie să aibă consecinţe. Dar zecile de mii de bărbaţi şi femei care lucrează pentru UNRWA, mulţi dintre ei în unele dintre cele mai periculoase situaţii pentru lucrătorii umanitari, nu trebuie să fie penalizaţi. Nevoile stringente ale populaţiilor disperate pe care le deservesc trebuie să fie satisfăcute”, a declarat el.

În urma acuzaţiilor aduse UNRWA, nouă ţări au întrerupt până în prezent finanţarea pentru principala agenţie ONU din Gaza.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ăia trebuia să fie arestați.

  2. ONU lupta pentru libertatea palestinielor. La propriu.

  3. Au fost concediați și li s-a dat și pachetul de disponibilizare, al 13lea salariu, bonusurile și primele pe doi ani.

  4. societățile occidentale contribuie milioane de dolari ca ei sa aibă minimum de organizare, servicii… si ce manca… pentru ca mai apoi sa urle „moarte infidelilor”… asta cum e?