G4Media.ro

Secretarul de stat pentru Turism: România este pregătită să introducă certificatul digital…

Secretarul de stat pentru Turism: România este pregătită să introducă certificatul digital verde, integrarea cu o bază de date comună la nivel european ar fi destul de facilă / Dacă decizia întârzie la nivel european, vom începe discuții bilaterale cu mai multe state

Secretarul de stat pentru Turism, Paul Ene, a declarat, marți, că România este pregătită să folosească certificatul digital verde, pregătit la nivel european, dar că, dacă va întârzia decizia la nivel european, vor fi demarate discuții bilaterale cu mai multe state pentru a asigura libera circulație a turiștilor.

„Acest certificat verde este modul prin care se poate facilita circulația în condiții de siguranță a cetățenilor din toate statele membre. Și e clar că economiile europene au nevoie cât mai repede de această modalitate de recunoaștere a certificatelor de vaccinare, testul PCR sau nivelul de anticorpi. România, în momentul de față, din fericire, are o bază de date online deja accezibilă celor care s-au vaccinat și integrarea cu o bază de date comună la nivel european ar fi destul de facilă. Deci, practic, suntem pregătiți să share-uim aceste date”, a declarat Paul Ene la o dezbaterea despre adeverinţa electronică verde, organizată de Biroul din România al Parlamentului European.

La fel, a spus secretarul de stat pentru Turism, testele PCR prezentate la granițe atunci când călătorim deja sunt prevăzute cu coduri QR pentru autenticitate și pot fi „destul de ușor integrate”.

„Economia și turismul din România nu mai pot rezita încă o vară ca cea din 2020, și sperăm ca lucrurile să se miște cât mai repede în Parlamentul European și toate statele membre să se pună de acord. Altfel, statele deja au început discuții bilaterale pentru recunoașterea certificatelor de vaccinare și a testelor PCR. (…) Dacă acest lucru va întârzia, vom începe discuții bilaterale cu mai multe state pentru a sigura libera circulație”, a mai spus Ene.

Discuțiile bilaterale ar avea loc cu statele membre, după modeul celor purtate cu Grecia, dar și cu țări din afara Uniunii, cum ar fi Israel, a explciat Paul Ene.

Secreratul de stat susține că data de 1 iulie, avansată de Comisia Europeană pentru folosirea certificatului digital verde, este „destul de târzie” și a insistat că în România poate fi implementat mai devreme.

Sursa foto: g4media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Ba! Sunteti prosti debubuiti! Stati jos, nota unu! Mai lingeti mafos ul lui merjel macron si alte mascote!

 2. Sa-l ia si pe Vladut in echipa ca poate gaseste ca defapt suntem 30 milioane de cetateni si 100 milioane decedati de Guvid! 🙂

 3. STOP PASAPORTUL VERDE ( certificat digital verde) .
  Acest pașaport nu o sa dispară când nu va mai fi asa zisă „pandemie” sau când OMS va declara ca pandemia a fost eradicata . Vor apărea alte situații sau boli și acest pașaport nu va fi oprit . Va fi un instrument global la care i se vor adăuga alte funcții .
  caracteristici și date personale ale oamenilor.
  Fără acest pașaport oamenii vor avea din ce în ce mai multe restricții.(de rx: -nu o sa ai card bancar dacă nu ai pașaport verde , – vei primi un bip prin care te anunță că nu ai făcut / expirat vaccinul de rujeola copilului tău și pt acest lucru copilul nu va fi primit la școală……etc și tot felul de situații la care nu te aștepți și care acum ți se par anormale.
  Prin acest pașaport se poate introduce creditul social iar dacă te împotrivește sistemului vei avea un scor mic deci vei fi și mai restricționat și discriminat pe baza acestui credit.
  Este primul pas spre un control total al oamenilor pe tot globul. Ne apropiem cu pași mici și siguri spre o dictatura globală și digitala .
  Singuri ne cedam din drepturi și libertăți fara lupta din cauza fricii de un virus.
  Viata și libertate înseamnă sa-ti asumi și riscuri.
  Chiar riscul de a fi infectat cu un virus face parte din evolua vieții.
  De ce nu se oprește lumea în loc pt copii bolnavi de cancer sau care suferă de foame și nu se cheltuiesc aceste resurse imense spre o salva copiii de foame sau boli provocate de o mâncare nesănătoasă.
  De ce nu ne întărim sistemul imunitar ca popor prin alte metode și sa producrm mancare local prin incurajarea și subvenționarea oamenilor de la sate care pot asigura o mâncare mai sanatoada neindustrializata și neglobalizata produsa local.

  STOP PASAPORTUL VERDE