G4Media.ro

Secretarul de Stat din Georgia afirmă că a fost presat de Casa…

Secretarul de Stat din Georgia afirmă că a fost presat de Casa Albă să discute telefonic cu Trump despre alegeri

Secretarul de stat al statului american Georgia, Brad Raffensperger, a afirmat, luni, că administraţia de la Casa Albă l-a determinat, împotriva judecăţii sale, să aibă o discuţie telefonică cu preşedintele Donald Trump, în timpul căreia acesta l-a presat să inverseze înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale din noiembrie, transmite Reuters, citată de News.ro.

În timpul discuţiei de sâmbătă, Trump i-a spus lui Raffensperger ”să găsească” suficiente voturi pentru a inversa înfrângerea sa în Georgia, potrivit înregistrării publicate de presa americană.

”Nu am considerat că este potrivit să vorbesc cu preşedintele, dar a făcut presiuni, cred că şi-a pus stafful să ne preseze. Au dorit o discuţie”, a declarat Raffensperger la emisiunea “Good Morning America”, de la ABC.

Un democrat din Georgia a cerut deschiderea unei investigaţii, pentru a afla dacă Trump a încălcat legea electorală din acest stat, cu acest telefon.

Raffensperger şi avocatul biroului său au respins acuzaţiile lui Trump referitoare la o fraudă electorală, în timpul comversaţiei de o oră.

”Am acceptat convorbirea telefonică şi am avut o discuţie. El a vorbit cea mai mare parte a timpului, iar noi mai mult am ascultat”, a spus Raffensperger.

”Dar vreau să spun că datele pe care le are sunt greşite. Avea sute şi sute de oameni despre care a spus că sunt morţi şi că au votat. Noi am găsit doi. Acesta este un exemplu de date greşite”, a arătat Raffensperger.

Trump afirmă de două luni, contrar dovezilor, că înfrângerea sa de către Joe Biden este rezultatul unei fraude pe scară largă. Mai multe state şi investigaţii federale, precum şi mai multe instanţe au respind aceste afirmaţii ca fiind nejustificate.

Biden a câştigat cu 306 de voturi la 232 în Colegiul Electoral, iar la votul popular are peste 7 milioane de voturi în plus faţă de Trump.

Singurul democrat din consiliul electoral din Georgia, David Worley, i-a cerut lui Raffensperger să investigheze dacă preşedintele a încălcat legea statului care interzice solicitarea de a comite fraude electorale.

”A spune că sunt tulburat de încercarea preşedintelui Trump de a manipula voturile georgienilor ar fi o subevaluare”, a scris Worley, duminică, într-o scrisoare către Raffensperger, văzută de Reuters.

sursa: News.ro

sursa foto: Facebook / The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Cică și la Sing-Sing ar fi unul:”mr. Grease” care terorizează intreaga pușcărie…

  2. Grump i-a cerut să găsească 11780 de voturi, asta după 3 renumărări care l-au dat pe Biden câştigător.

    Republicanii sunt o adunătură de nebuni autoritari.

  3. Cata mafie si ticalosie vine de la mama democratiei…

  4. Democrația este moartă de 30 ani în Occident, și nu numai.

  5. Așa cum era de așteptat de la un retardat avid de putere și complet dezinteresat de prosperitatea americanilor, Trump este gata să distrugă orice pentru a-și proteja interesele personale.