G4Media.ro

Secretarul britanic al apărării: SUA estimează că pierderile rusești se ridică la…

Sursa foto: Ed JONES / AFP

Secretarul britanic al apărării: SUA estimează că pierderile rusești se ridică la aproximativ 220.000 de morți și răniți

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a prezentat cea mai recentă evaluare a SUA privind pierderile rusești în războiul cu Ucraina, relatează BBC.

SUA estimează că pierderile rusești se ridică la aproximativ 220.000 de morți și răniți, a declarat el.

Wallace a dat această cifră în cadrul unei conferințe de presă comune, după ce s-a întâlnit cu ministrul suedez al Apărării, Paul Jonsson.

Cea mai mare parte a conferinței a fost dedicată aderării Suediei și Finlandei la NATO, iar Wallace a vorbit, de asemenea, despre practica conscripției militare, care a continuat parțial în aceste țări după războaiele mondiale.

„Cred că suntem cu toții invidioși pe Suedia și Finlanda, cu numărul lor de rezerviști”, a spus el.

„Și cred că trebuie să recunoaștem că una dintre lecțiile războiului din Ucraina este că trebuie să devenim mai rezistenți. Și asta depinde foarte mult de rezerviști”, a spus Wallace, adăugând că „mi-ar plăcea să văd un sistem similar” și în Marea Britanie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Frumos, acuma MOD-ul britanic citează din SUA.

    • Einstei, ia zi-ne tu care este adevarul👍🏼

    • @Alex.M: Adevarul este ca nici rusii nu știu exact ce pierderi au. Si nici ucrainenii despre ale lor. In schimb fiecare da date despre cealaltă parte. Pro//pag//anda penibila, dar care merge la cei ca tine.

    • WC-t, in stire nu se compara pierderile ucrainiene cu cele sovietice,dar te impinge intr-acolo propaganda putinista. Ucrainienii au murit aparandu-si tara si razbunand crimele ,violurile si jafurile infaptuite de „eliberatorii” lui Putin. Mujicii au murit spre distractia personala a lui Adolf Putin.

  2. Nu numara nimeni – si datele rusilor si ale ucrainenilor sunt „din burta”.

  3. Momentan pierderile lui Putin nu ii impresioneaza pe mujici pentru ca e vorba de mongoli,buriati,ceceni,puscariasi,sirieni… cand va creste procentul pierderilor pe axa Moscova-Sankt Petersburg,atunci a cacarisit-o Petru cel Mare de spitalul 9.