G4Media.ro

Secretarul american al Justiției: Șeful unităţii paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, este…

Secretarul american al Justiției: Șeful unităţii paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, este un criminal de război

Secretarul american al Justiţiei, Merrick Garland, a declarat miercuri că şeful unităţii paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, este „un criminal de război”, relatează Agepres.

„Cred că avem mai mult decât elementele necesare pentru a-mi justifica opinia”, a declarat Merrick Garland în cadrul unei audieri în Senat.

Grupul Wagner „este responsabil pentru atacurile asupra ucrainenilor în Donbas, în special folosind prizonieri din tabere ruse drept carne de tun”, a declarat el.

„Ceea ce fac ei este de neimaginat şi trebuie să facem tot posibilul să-i împiedicăm”, a spus responsabilul SUA, promiţând că va ajuta justiţia ucraineană să ancheteze aceste crime.

Procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, a anunţat recent deschiderea unei anchete pentru „crime de război” împotriva lui Evgheni Prigojin. El a declarat miercuri că armata ucraineană opune o rezistenţă înverşunată încercărilor trupelor ruse de a cuceri oraşul Bahmut şi aduce întăriri masive în această bătălie sângeroasă, notează Reuters.

Unitatea lui Prigojin este vârful de lance în asaltul asupra Bahmutului, a cărui cucerire ar fi pentru trupele ruse un pas către ofensiva spre oraşe mai mari din estul Ucrainei, precum Kramatorsk şi Sloviansk.

Grupul Wagner a fost desemnat de Statele Unite drept organizaţie criminală internaţională transnaţională, la fel ca mafiile italiană sau japoneză, iar membri ai Congresului american fac presiuni pentru ca de acum înainte să fie calificat drept „grup terorist”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...