G4Media.ro

Se scumpește transportul în comun în Brașov: un bilet va costa acum…

Se scumpește transportul în comun în Brașov: un bilet va costa acum 4 lei / Costul real al unei călătorii este de la 7,6 lei, diferența fiind asigurată din subvenții / 30 – 40% dintre cei care circulă cu RATBV sunt blatiști

Adunarea Generală a membrilor Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public a decis astăzi unificarea tarifelor pe liniile de transport public în comun asigurate de RATBV, anunță Biz Brașov. Astfel, începând din 24 februarie, costul unei călătorii urbane cu autobuzul RATBV va crește de la 2,5 la 4 lei. Cei mai câștigați din această decizie de unificare ies cei care urcă frecvent în Poiana Brașov, în acest caz costul unei călătorii scăzând de la 6 lei la 4 lei.

În același timp, asociații AMDDTP Brașov au decis reducerea costurilor abonamentelor, atât cel din cadrul municipiului Brașov – de la 85 la 80 de lei pe lună, cât și cel metropolitan, de la 195 la 150 de lei pe lună.

Motivul este fidelizarea călătorilor și creșterea atractivității transportului public în comun, ne-au declarat surse din cadrul asociației. Astfel, ar urma să crească numărul celor care își vor achiziționa titluri de călătorie și va scădea numărul celor care circulă fraudulos.

Potrivit unui studiu realizat de RATBV, în acest moment 30 – 40% din totalul celor care folosesc transportul public în comun nu achiziționează niciun titlu de călătorie – bilet sau abonament.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Cine subventioneaza transportul in comun al bucurestenilor? Tot de la bugetul tarii ca la metrou? Sper ca nu.

  • Marș, Bucureștiul produce cât Bulgaria.

  • O sa votez doar primarii care pun taxa de parcare 10-15 lei pe ORA, iar noaptea 5 lei, inclusiv in dreptul curtilor, nu doar la blocuri.
   Unii „cetateni” sa renunte la masini – polueaza si fac mult rau omenirii. romanii nu sunt mai inteligenti ca olandezii, danezii, suedezii care circula foarte mult cu transportul in comun si biciclete (ecologic).

 2. nu o sa inteleg niciodata cum transportul in comun poate ajunge mai scump decat cel cu autoturismul personal. Poate pentru ca in spatele fiecarui calator exista o armata de plimbatori de gartii prin birourile regiei de transport?

 3. Vreau sa traiesc intr-o Romanie in care bugetele publice nu acorda nici o subventie .

 4. Dar la Galați cum o fii,s au scumpit biletele și au ajuns 2.5…astia nu au auzit de Aliban..poate nu mai auzim nici noi

 5. Dacă tot s-a făcut un studiu și 30-40% ,dintre cei care folosesc transportul în comun în Brașov, nu folosesc nici un titlu de călătorie , nu ar fi normal să se găsească o soluție pentru ca aceștia să intre în normalitate ? Frumoasă soluție să scumpești biletele cu mai mult de 50% băgând mâna în buzunarul celui de bună credință care-și plătea biletul. O întrebare vă pun , celor care găsiți astfel de soluții : câți din acel procent de 30-40% își vor cumpăra un titlu de călătorie ? Credeți că își vor cumpăra abonamente pentru că le-ați ieftinit cu 5 lei sau își vor cumpăra bilete cu 4 lei ? Logica mea de bun simț îmi spune că nu se va întâmpla așa niciodată ci în continuare cei fraieriți , de voi nu de alții,își vor plăti călătoria iar cei „deștepți” vor continua să circule la fel de fraudulos ca și până acum. Dar bineînțeles că vouă nu vă pasă și nici nu o să vă pese vreodată pentru că pe voi nu vă vor afecta deciziile luate și știți voi de ce .
  Mulțumim că vă gândiți doar la voi !

 6. Lipsă totală de logică, mi s-a fracturat bretonul încercând să pricep logica din spatele acestei inepții.