G4Media.ro

Se redeschid restaurantele și cafenelele în Constanța, după ce rata de incidență…

Se redeschid restaurantele și cafenelele în Constanța, după ce rata de incidență a scăzut la sub 3 la mie

Restaurantele, cafenelele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc se vor redeschide în județul Constanța începând de joi, 28 ianuarie, a stabilit astăzi CJSU. Decizia este valabilă și pentru municipiul Constanța, ținând cont că rata de incidență a scăzut sub 3 cazuri la 1000 de locuitori (2,59).

Deschiderea acestor activități este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

Prevederile deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța Nr. 31 din 27.01.2021:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

NOTĂ: Măsurile cuprinse în anexa 3 a hotărârii sunt valabile inclusiv pentru municipiul Constanța, având în vedere că rata de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori (2,59).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sigur, așa macar știm sigur ca o luam de la capăt peste 2 săptămâni. Iar cresc cazurile, iar închidem, iar ne miram ca nu mai trece pandemia.
    Chiar nu învățam nimic din greselile altor tari? Chiar nu vrem sa luam exemplul celor care au reușit, numai pentru ca strategia lor a fost #ZeroCovid?

  2. Machedonii aplauda din urechi la auzul acestei vesti ! Abia va asteapta la dughenelor lor imbracate frumos pentru a va vinde mancare facuta din cele mai prost calitative ingrediente la preturi exorbitante. Sa nu uitati sa va ingramaditi si la restaurantele din port sa mancati fructe de mare decongelate si recongelate de nenumarate ori. Dar noroc ca scoicile le prepara cu vin acrit si mult uaturoi, ca sa mascheze mirosul si gustul de putred. Mergeti si faceti buzunarele mari la machedoni…ca dupa aceea din banii vostrii sa isi tranteasca un P+4 fix pe spatiul verde din fata blocului vostru (pentru ca au oameni bagati in toate institutiile), iar voi veti ramane cu „surprised Pikachu face”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.