G4Media.ro

Se înființează Bursa Lemnului / Proiect realizat de Asociaţia Forestierilor din România…

Sursa Foto: pexels.com

Se înființează Bursa Lemnului / Proiect realizat de Asociaţia Forestierilor din România şi Bursa Română de Mărfuri

Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un Memorandum de înţelegere pentru de realizarea unei platforme de piaţă bursieră pentru comercializarea lemnului şi materialului lemnos, Bursa Lemnului, anunță News.ro.

”Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un Memorandum de înţelegere pentru de realizarea unei platforme de piaţă bursieră pentru comercializarea lemnului şi materialului lemnos: Bursa Lemnului. O astfel de platformă va asigura tranzacţii transparente, eficiente, competitive şi integre. Informaţiile privind pieţele administrate de BRM sunt publice, iar corectitudinea şi respectarea normelor etice sunt asumate prin reglementările interne ale bursei”, a anunţat BRM.

Semnatarii acestui Memorandum spun că şi-au asumat o construcţie care va simplifica şi clarifica, totodată, comerţul cu lemn şi material lemnos.

”Tranzacţiile pe bursă au avantaje atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători: negocierea preţurilor electronic sau prin licitaţie cu strigare; cotaţii şi preţuri de referinţă puse la dispoziţia clienţilor; executarea în bune condiţii a contractului în baza unui sistem de garanţii; facturarea electronică şi debitarea directă; termenul redus de desfăşurare a procedurilor – ordinul este programat la tranzacţionare în maximum 7 zile din momentul emiterii lui”, arată BRM.

Înfiinţarea Bursei Lemnului va duce comerţul cu lemn şi material lemnos la un alt nivel din toate perspectivele comerciale şi etice, spun reprezentanţii BRM.

”Există burse ale lemnului în statele occidentale, sperăm să operaţionalizăm şi Bursa Lemnului din România în primul trimestru al anului 2022”, arată BRM.

ASFOR reprezintă interesele de breaslă ale persoanelor juridice din domeniul exploatării şi prelucrării primare a lemnului. Asociaţia promovează comerţul liber, sigur şi transparent cu lemn şi material lemnos şi doreşte dezvoltarea pieţei dedicate vânzării şi achiziţiei de lemn şi material lemnos.

BRM este o instituţie cu experienţă şi expertiză în organizarea pieţelor de materiale. Are o structură deja constituită pentru vânzarea-cumpărarea de mărfuri şi precizează că poate construi şi opera o platformă de piaţă bursieră pentru comercializarea lemnului şi materialului lemnos.

Sursa Foto: pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Sau cum sa pariezi la bursa pe caderea copacilor.

  2. Ce bursa daca conform PNRR din 2025 e interzis focul cu lemne? Sau asta e o țară liberă?