G4Media.ro

Scrisoarea a II-a, Anisie către profesori: Asigurați-vă că elevii pricep noțiunile predate…

Scrisoarea a II-a, Anisie către profesori: Asigurați-vă că elevii pricep noțiunile predate și cerințele temelor primite

După ce ministrul Educației a trimis joi o scrisoare deschisă pentru toți primarii din România, în care le solicită să finanțeze școlile din localitățile lor, Monica Anisie trimite și o scrisoare în școli, pentru toți profesorii. În text aceasta se adresează și părinților, și bunicilor. Apelul făcut de ministru este ca fiecare elev să citească zilnic 20 de minute la școală și 20 de minute acasă. Este a doua oară în două zile când ministrul vorbește despre ceea ce a numit „Programul Un altfel de 20 20”, lansat pe 15 ianuarie.

Ministrul abordează apoi tema înțelegerii materiei pentru toate disciplinele. Anisie ține să precizeze că se adresează tuturor, pentru că are „încredere în toți profesorii, nu numai în profesorii de limbă și literatură română, arte și științe sociale”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Toți copii să facă săptămânal 1 oră de natație, 1 oră de schi, 1 oră de patinaj, cei de peste 16 ani 1 oră de conducere auto, 1 oră de puericultură și alte asemenea „minunății” absolut normale și necesare dar … nu există ore în programa școlară și nu există bază materială în școli. În care timp din programa școlară să citească copii 20 min. pe zi, de ce nu introduce ministrul în programa școlară ore de lectură ? Asta este conducerea profesionistă, lansarea de propuneri și rugăminți în calitate de conducător al ministerului, sau ordine clare cu obiective, termene și asigurarea condițiilor umane, financiare, materiale și organizatorice necesare îndeplinirii ?!?

  • Ai înnebunit? Să facă în continuare latină, eventual muzică și desen chiar daca nu le place, obligatoriu – nu opțional și mai ales bomboana de pe tort, religie. Eventual combinată cu homeopatie și veganism.

 2. Pamflet
  Madama asta chiar ii si proasta si ridicola

 3. Doamna ministru cunoaște faptul ca mulți elevi vin extenuati la școală fie de internet și jocuri pe telefon, fie din cauza suprasolicitării de meditațiile, pianul, sportul la care ii obliga parintii?
  Și mai cunoaște dumneaei faptul ca unii elevi stau pe sub banca pe telefon în timpul predării lecției?
  Și mai știe dumneaei ca în fiecare clasa exista agitați cu adhd?
  Pai dacă știe acestea, de ce are numai de la profesori pretenții? Cum sa înțeleagă o lecție elevi care nu vin la școală sa învețe?

 4. Deziderate onorabile: cele 2x 20 min de citit si profesorii sa se asigure ca elevii inteleg notiunile predate !
  Probabil mai putin de 50 % dintre profesori au grija ca elevii lor sa si intelega ce li se preda. Altfel n-ar fi rezultatele catastrofale de la evaluari si BAC.

 5. Schimbați programa școlară, retrograzilor. Mergem pe luna, avem stație spatiala internațională, călătorim prin univers cu nave spatiale dar avem aceleași tâmpenii de materii. Domnilor, trăim în sec. 21, imediat ajungem în 22 și voi tot aceleași materii prăfuite le predați. În ritmul asta poate ieșim din epoca idioților peste 3000 de ani. Incredibil, ce creiere mici se ocupa de destinele copiilor.

 6. Trebuie facut ceva si cu atitudinea profesorilor care zbiara la noi atunci cand nu intelegem lectia sau exercitiul. 20 minute mi se pare, ce-i drept, cam putin sa repetam. In acelasi dupa ce trebuie sa ne trezim (unii) in jurul orei 6:30 ca sa apucam sa facem un dus si sa ne spalam pe dinti, ca apoi sa prindem autobuzul, iar apoi sa venim extenuati de la scoala si sa trebuiasca sa ne facem temele si/sau sa invatam la 1-2 materii la care s-ar putea sa ne asculte, poate sa dam si un test pe langa acestea mi se pare un pic cam extenuant. Semestrul trecut dadeam si 2 teste intr-o singura zi si am primit si carti de citit, dupa care trebuia sa scriem niste fise.

  • Nu te mai vaita atat de mult. Scoala trece si abia atunci vei da de dracu. Cand nu vei gasi de lucru si cand vei gasi de lucru abia vei primi un salariu de ca..t si vei munci pentru el pana la loc comanda de dimineata pana seara. Si vei indura si marlania sau prostia sefilor de care vei depinde. Si daca vei protesta iti vor da repede un sut in c…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.