G4Media.ro

Scrisoare deschisă către Maia Sandu, semnată de zeci de scriitori, jurnaliști sau…

Sursa Foto: Facebook/ Maia Sandu

Scrisoare deschisă către Maia Sandu, semnată de zeci de scriitori, jurnaliști sau regizori din România: „Alături de dumneavoastră în efortul de a orienta R. Moldova înspre integrarea în UE/ Vectorii de influență ai Rusiei sunt mai vocali decât oricând”

Mai mulți scriitori din România au semnat o scrisoare deschisă adresată președintei Maia Sandu în care îți exprimă sprijinul pentru orientarea R. Moldova înspre integrarea în Uniunea Europeană. Totodată, semnatarii scrisorii se arată îngrijorați de „intervențiile unor actori politici români ale căror gesturi alimentează sentimente anti-europene și pro-ruse”, transmite Ziarul de Gardă.

Scrisoarea deschisă, semnată de peste 60 de scriitori, jurnaliști, regizori sau critici literari, printre care Ana Blandiana, Radu Paraschivescu sau Radu Afrim, a fost publicată de PEN România, o organizație non-guvernamentală a scriitorilor, editorilor și traducătorilor, reprezentând filiala românească a PEN International.

Conform semnatarilor, „vectorii de influență ai Rusiei sunt mai vocali decât oricând, deopotrivă în România și în R. Moldova”.

„Subsemnații, cetățeni români interesați deopotrivă de destinul României și al Republicii Moldova, ținem să vă asigurăm că suntem alături de Dumneavoastră în efortul de a orienta Republica Moldova înspre integrarea în Uniunea Europeană. Destinul european comun este singura variantă benefică de dezvoltare pentru țările noastre”, se arată în scrisoare.

„Vectorii de influență ai Rusiei sunt mai vocali decât oricând, deopotrivă în România și în Republica Moldova. Ni se par inadmisibile intervențiile unor actori politici din România ale căror gesturi, în acest context atât de tensionat, pot cataliza reacții pro-ruse și anti-europene. Ne limităm la două exemple recente, vizibile în spațiul public din Republica Moldova și România deopotrivă”, se mai arată în scrisoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Foarte frumos!

  2. Astia îsi fac cruce teatral,in fata camerelor de luat vederi,se urcă in mertane si plang dupa masinile volga.Ipocrizia s-a transformat in „schizofrenie” si o sa inceapă să …..

  3. Un fel de „stransi uniti in jurul tovarasului secretar general sa demascam elemente contra-revolutionare, dusmanii poporului si ai noii oranduiri”.

  4. Republica Moldova nu are nevoie de scrisori, are nevoie de armată, armament, specialiști în apărare și tehnică militară. Acestea lipsesc cu desăvârșire și Moldovei dar și României și asta din cauza generalilor de talia lui Ciucă!