G4Media.ro

Scriitorul turc Ahmet Altan, încarcerat la doar o săptămână după eliberare. El…

Sursa:hurriyetdailynews.com

Scriitorul turc Ahmet Altan, încarcerat la doar o săptămână după eliberare. El e acuzat de gulenism

Scriitorul turc Ahmet Altan (69 de ani) a fost arestat marți, 12 noiembrie, la doar o săptămână după ce fusese eliberat din închisoare, transmite portalul Actualitte. El este acuzat că are legături cu predicatorul islamic Fethullah Gülen, despre care regimul Erdogan susține că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Scriitorul turc a fost arestat în urma unei decizii a magistraților, la cererea procurorilor.

Ahmet Altan fusese eliberat pe 4 noiembrie după trei ani de închisoare. El fusese condamnat la 10 ani și jumătate de închisoare pentru complicitate cu o grupare teroristă, dar justiția a ordonat punerea sa în libertate sub control judiciar.

Amnesty International a denunțat arestarea lui Ahmet Altan drept ”scandaloasă”.

Reamintim că regimul Erdogan a aruncat în închisori zeci de mii de magistrați, militari, ziariști, diplomați și intelectuali acuzați de gulenism.

Foto: Hurriyetdailynews

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Sultanul isi face de cap si UE pompeaza bani in el. Nu cere nimeni un raport unde se duc toti banii ce ar trebui alocati pt. sinistrati ? De asta nu vorbeste nici-o institutie de media. Pai, da, ce ne pasa, doar-s banii nostri, credeti ca Uniunea e pe gratis ? Platesc nepotii.

  2. Si la noi trebuie inlaturati hotarat cei din organizatiile de extrema stanga ale lui Soros care militeaza pentru dezmembrarea statelor nationale. O replica importanta după modelul celei date de Bratianu contra agentilor Kominternului in anii ’20.