G4Media.ro

Scoția: Persoanele fără adăpost, trimise în afara orașului Edinburgh pentru a face…

Sursa Foto: Facebook/ Taylor Swift

Scoția: Persoanele fără adăpost, trimise în afara orașului Edinburgh pentru a face loc fanilor lui Taylor Swift, susține un ONG

Mai multe persoane fără adăpost au fost trimise în afara Edinburghului pentru a face loc turiștilor înainte de concertul lui Taylor Swift în oraș, scrie BBC News.

Organizația Shelter Scotland a declarat că mai multe persoane fără adăpost pe care le sprijină au fost trimise cu un taxi la Aberdeen și Glasgow, pe fondul lipsei de locuri de cazare, iar unei persoane i s-a oferit cazare temporară chiar și la Newcastle, adică la aproape 200 de kilometri depărtare.

Organizația caritabilă pentru locuințe a declarat că este „o nedreptate flagrantă” ca persoanele fără adăpost să fie „în competiție directă” cu turiștii.

Consiliul municipal din Edinburgh a declarat că lucrează cu gospodăriile afectate pentru a găsi „locuințe alternative adecvate”.

Taylor Swift va concerta trei seri pe stadionul Murrayfield din Edinburgh luna viitoare. Sute de mii de fani se vor aduna în oraș, iar concurența pentru camerele de hotel este acerbă.

Organizația caritabilă pentru locuințe a declarat că persoanele declarate fără adăpost în Edinburgh, cărora în mod normal li s-ar fi oferit cazare temporară, cum ar fi la hoteluri, au fost trimise în afara orașului din cauza lipsei severe de locuri de cazare cauzate de concert.

Nu există nicio dovadă că persoanele fără adăpost au fost scoase din locuințele în care erau deja cazate.

Există o obligație legală ca persoanelor declarate fără adăpost în Scoția să li se ofere cazare temporară de urgență, iar aceasta poate fi oferită în hoteluri.

Consiliul a declarat o urgență în materie de locuințe în noiembrie anul trecut, invocând cifre record privind persoanele fără adăpost, o lipsă severă de locuințe sociale închiriate și o creștere puternică a costurilor închirierilor private.

Consiliul a declarat că utilizarea cazărilor turistice pentru gospodăriile fără adăpost este un simptom al acestei urgențe în materie de locuințe.

La începutul acestei luni, guvernul scoțian a declarat, de asemenea, o urgență națională în materie de locuințe, după o presiune susținută din partea militanților și a partidelor de opoziție.

Directoarea Shelter Scotland, Alison Watson, a declarat că situația din Edinburgh este o dovadă în plus a urgenței urgenței în materie de locuințe din țară.

„În Edinburgh, această urgență îi pune acum pe cei care se confruntă cu lipsa de adăpost în competiție directă cu turiștii; o nedreptate flagrantă”, a spus ea.

„Serviciile noastre de primă linie văd deja persoane care au nevoie de un pat în această seară și cărora li se spune că singura lor opțiune este să părăsească orașul.

„O familie care trece prin trauma lipsei de adăpost în Edinburgh nu ar trebui să fie nevoită să se mute la kilometri distanță de locul de muncă, de școală și de comunitate pentru a găsi o locuință de urgență. ”

Alison Watson a declarat că este nevoie de un răspuns diferit din partea guvernului scoțian.

Și a adăugat că, în lipsa unei schimbări, este de așteptat ca problema să reapară în timpul Festivalului Fringe din august.

Primăria din Edinburgh a declarat că „absolut deloc” nu va muta chiriașii din locuințele temporare pentru a face loc fanilor lui Taylor Swift.

Cu toate acestea, consilierul Jane Meagher, consilier pentru locuințe, a declarat: „Este un simptom al urgenței locative cu care ne confruntăm în Edinburgh faptul că, uneori, trebuie să folosim locuințe turistice pentru a găzdui gospodării fără adăpost.

„Știm că nu vor fi disponibile pe tot parcursul anului, în special în lunile aglomerate de vară, așa că le folosim cu reticență, ca ultimă soluție.

„Suntem conștienți de situație și lucrăm cu gospodăriile afectate pentru a găsi locuințe alternative adecvate.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...