G4Media.ro

Școlile din Turcia au fost închise pentru o săptămână, după cutremur, pentru…

sursa foto: Mahmut BOZARSLAN / AFPTV / AFP

Școlile din Turcia au fost închise pentru o săptămână, după cutremur, pentru ca oamenii din toate provinciile să poată participa la acțiunile de intervenție și umanitare

Educația a fost suspendată, marți după-amiază, în toată Turcia, până pe 13 februarie, în urma devastatorului cutremur de 7,8 grade pe scara Richter, al cărui bilanț se ridică până acum la mii de morți și zeci de mii de răniți. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației Naționale, Mahmut Ozer, în urma unei deplasări într-una din zonele afectate de cutremur, potrivit unui comunicat de presă.

  • Măsura vine în contextul în care situația copiilor afectați de cutremur a determinat semnale de alarmă la nivel internațional. Luni, UNICEF a atras atențiacă mii de copii și familiile lor, atât în Turcia, cât și în Siria, se confruntă cu riscuri după cele două cutremure majore și zecile de replici care au afectat cele două țări.

Potrivit ministrului turc al Educației, decizia de închidere a școlilor este necesară nu doar în zonele afectate, ci și în celelalte, pentru ca participarea la intervenții de răspuns la situația de criză să se desfășoare în bune condiții, dar și pentru a ușura accesul persoanelor din alte provincii acolo unde acestea au rude, în zonele din regiunile lovite de cutremur. În plus, a spus el, toate serviciile de găzduire și hrană prin intermediul școlilor vor fi direcționate către cei care au nevoie de ajutor.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...