G4Media.ro

Școala reîncepe în Europa, după vacanța de sărbători: Unde se redeschid clasele…

Școala reîncepe în Europa, după vacanța de sărbători: Unde se redeschid clasele pentru predare față în față și în ce condiții / Ce se întâmplă în țările unde predarea se face preponderent online

Multe dintre țările europene care, în toamnă, s-au zbătut să țină școlile deschise reiau predarea la distanță după vacanța de sărbători, din cauza situației epidemiologice care continuă să se deterioreze. Dar și în cazul celor care au schimbat strategia și au trecut la predarea online există, adesea, abordări diferite în funcție de regiuni sau de nivel de învățământ. Alte sisteme amână reluarea școlii, în timp ce altele reiau școala față în față.

  • Edupedu.ro prezintă principalele soluții găsite de țările europene pentru a relua școala după vacanță.

Germania

Această țară a decis înaintea sărbătorilor să închidă școlile până pe 10 ianuarie, ca parte a unor măsuri extinse și severe de lockdown, determinate de creșterea accelerată a numărului de cazuri Covid-19. Săptămâna aceasta autoritățile federale au îndemnat la prelungirea măsurilor de carantină până la sfârșitul lunii.

Decizia, cel puțin în privința educației, revine, însă, autorităților statale. Așa se face că școlile rămân închise, iar predarea va continua online în multe landuri germane, dar nu în toate. Astfel, potrivit TheLocal.de:

  • În landurile Renania-Palatinat și Hessa școlile rămân deschise, deși elevii de până în clasa a șasea nu sunt obligați să vină la școală.
  • În Hamburg, elevii care nu pot învăța acasă, pentru că nu pot fi supravegheați, de exemplu, pot continua să vină la școală.
  • În Baden-Württemberg, școlile primare, after-school-urile și clasele care se pregătesc de examene ar urma să reia învățarea față în față din 18 ianuarie.
  • La Berlin, este de așteptat ca școala să continue în sistem hibrid, în timp ce la Bremen părinții sunt lăsați să decidă dacă-și trimit sau nu copiii la școală.
  • În Mecklenburg-Pomerania Occidentală, elevii de până în clasa a 6-a pot veni la școală, dacă părinții nu îi pot supraveghea acasă, iar clasele de final de ciclu pot și ele să reia predarea față în față de luni.

Franța

O altă țară care păstrează măsuri restrictive considerabile după vacanța de sărbători, Franța a optat să reia școala față în față la nivel național, începând din 4 ianuarie. Măsura a fost luată în condițiile în care a fost amânată redeschiderea multor altor afaceri și instituții, de la teatre la restaurante, autoritățile insistând că învățarea la școală este o activitate sigură, potrivit TheLocal.fr.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

    • Nu s-a închis nicio școală din august în Elveția. Toți copiii vin normal la școală. Varul meu locuiește acolo și are 3 copii la școală. Doar la rupții in fund ai Europei se inchid școlile din martir

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.